På en vägg rullar filmsekvenser från ungdomsupplopp i Köpenhamn. På den andra talar Regina Lund om att försöka göra något för att världen ska bli en bättre plats för alla. ”Bara för att du är homosexuell eller grön så betyder det inte att du inte kan rädda världen”, säger hon på ett ställe.
– Det där är i slutet av ett långt sammanhang med ålder, kön – eller att vara homosexuell eller grön. Det kvittar. Alla kan göra något, även om ingen är grön.
– Det finns faktiskt ett citat om att ifall alla homosexuella vore gröna för en dag så skulle det bli väldigt grönt överallt i världen.
– Oj, det visste jag inte!
– Hur kommer det sig att du gjorde en video just med Regina Lund?
– Idén skapades för flera år sen när jag gjorde en film om hemlösa. Jag ville ha svar på var kärleken finns och hur man får kärlek. De hade verkligen tänkt på det. Sen ville jag utveckla det och for till Paris, kärlekens stad. Det var fullständigt misslyckat och när jag kom tillbaka letade jag efter någon som är välformulerad och kan väcka intresse. Och Regina Lund köpte idén.
– Jag såg hela videon och tänkte att hon säger ju kloka saker. Men också självklarheter så jag nästan började vrida på mig….
– Gud vad bra! Man önskar ju att det ska vara självklart. Många som sett filmen har undrat om inte detta redan har sagts. Men det behöver sägas tusen gånger till och ibland säger hon det på ett nytt sätt!
– Men det är väl inte meningen att publiken ska vrida på sig och tänka åh, näe…?
– Nej, men så länge man inte ställer sig helt negativ till allt är det bra!
– Du visade en del av verket på Europride i Stockholm. Varför?
– Pride är den kärlekshändelsen I Sverige, något som bara hyllar kärleken. Det var helt underbart att diskutera filmen där med alla människor från olika håll i Sverige!
– Funderar du på att göra något jobb med HBT-tema också?
– Jag är väldigt svag för sexualitet och kärlek är inte kopplat till kön överhuvudtaget för mig. Men jag vet inte om jag kommer att komma in på HBT i en film. Kanske. Det intressanta är alla människors rätt att älska och leva tillsammans utan att göra varandra illa, att tillåta sig själv att tänka den tanke som samhället och normer inte tillåter dig att tänka, att vårda och älska den tanken.

”A penny for your thought” i QX GayMap