Tyvärr höll det inte ända fram och låten slutade på en femteplats. Trist, för vi hade ju hoppats att den skulle bli Melodifestivalens första riktiga flatschlager. Stefan Krakowski ligger bakom låten.

”Jag kommer ut” låter som en riktig gaytitel och lyssnar man på texten så låter det som att hon lämnar sin man efter lång betänketid för att komma ut som lesbisk i San Francisco. Är det korrekt uppfattat?
– Du har uppfattat texten helt rätt. Det handlar om en tjej som länge anat att hon är lesbisk och som nu tar sig ur ett dåligt förhållande med en man och reser till San Francisco för att leva som lesbisk.
Underbart tema för en schlager. Varför skrev du den texten?
– Jag hade inte någon bestämd idé om texten till att börja med. Jag skrev låten för vår fantastiska sångerska Maria, därför handlar texten om en tjej och inte man, och jag hade väl en tanke på ett gaybudskap eftersom jag har en känsla av att många gays gillar schlagern. Framförallt ville jag slå ett slag för alla flator.
Har du erfarenhet av att komma ut själv? Och bygger texten i så fall på det?
– Nej, jag har själv inga erfarenheter av att komma ut eftersom jag är hetero. Men jag känner väldigt starkt för HBT-rättigheter. Vi har en lång väg kvar att gå när det gäller attityder från samhället gentemot homosexuella. Och kan jag bidra på något sätt vill jag gärna göra det.
När skrev texten?
– Låten skrevs för ungefär nio månader sedan och kom till i en taxi på väg till Arlanda. Plötsligt spelades en melodislinga upp i mitt huvud och jag sprang in på toletten på Arlanda och sjöng in den på min iPhone för att inte glömma bort den. Sen gick allting väldigt snabbt. Jag skriver vanligtvis inte schlagers men jag kände direkt att det här var för bra för att släppa!
Så, vilka är San Francisco?
– Vi är en grupp med tre sångare, jag och två tjejer. Tjejen som sjunger lead i Jag Kommer Ut heter Maria Ljungström. Jag sjunger back-up vocals tillsammans med Alexandra Karlsdotter Stenström. Sen har vi Henrik Larsson, keyboards, Ian Brunnberg, sång och Daniel Engström, bas.
Refrängen har rätt stor likhet med ”E det fel på mig” med Linda Bengtzing. Har du själv reflekterat över det?
– Oj, jag visste inte att det fanns likheter med en Bengtzing-sång…