I kväll är det alltså dags för en sista chans för de åtta bidragen som hamnat precis bakom Globen-resenärerna i deltävlingarna. Och det ser faktiskt väldigt öppet ut. Vem som helst kan faktiskt ta sig till Globen, vi räknar inte ut nån.
Däremot tror vi inte att något av bidragen här kommer att nå vidare högt i Globen. För finalen är redan proppfull av bra låtar, och pallplatserna har vi redan alldeles för starka spekulanter på för att någon Andra Chansare ska kunna komma och göra anspråk på en framskjuten placering.

Så, hur går det då i kväll?
Jo:

Andreas Johnsson vs. Timoteij

Ska Andreas Johnson återigen bli utslagen av etno-schlager i Andra Chansen? Kanske. Timoteij vann duellen i genrepets publikundersökning och på iTunes försäljningslista ligger tjejerna topp 30 medan Andreas hittas först någonstans runt plats 80. Vi som alltid hållit Timoteij-fanan högt vågar därför tippa dem vidare, trots att herr Johnson har mängder av fans och ett snyggt track record i tävlingen. Fler schlagerrefränger i Globen!

Sean Banan vs. Youngblood

Andra Chansens två största barnfavoriter drabbar samman, och det lär inte vara mycket pengar över till smågodis på SIM-korten efteråt. Youngblood har känts långt mycket lugnare och säkrare i Nyköping än i Leksand, men Sean Banan har en av årets största hit och kanske tävlingens mest trallvänliga refräng. Om inte folk anti-röstar för att de tycker att det räcker med ett ”skämtbidrag” i årets final så borde Sean lätt glida vidare på ett bananskal.

Då har vi alltså tippat slutfinalerna till Top Cats mot Timoteij och Thorsten Flinck mot Sean Banan… Inga lätta matcher, men skulle det där stämma i morgon tror vi att Timoteij och Sean Banan går vidare. Något som nästan känns alldeles för bra för att vara sant för våra schlagerhjärtan, men va fasiken. Det har varit ett suveränt år resultatmässigt hittills. Varför skulle inte det kunna fortsätta i Andra Chansen?

Andra Chansen-programmet i sig handlar ju mest om spänningen kring duellerna. Vi får ju reda på om bidrag går vidare eller åker ut med detsamma, så det är rappt tempo från start. Men visst finns det tid för snygga nummer och humor även om det duelleras till förbannelse.
Sarah Dawn Finer är vid det här laget tryggheten själv och leder snyggt programmet. Hon öppnar Andra Chansen genom att bränna av ett enormt snyggt disconummer som börjar lugnt med Dreamgirls-låten One Night Only i balladtempo för att sedan explodera i en grym discorökare där alla kvällens tävlande kommer in och klappar med. Otroligt maffigt, snyggt och klassigt. Vi älskar när Sarah får gå loss som värsta Beyonce i ett hett uptemponummer.

Sen dyker såklart Gina upp i inspelade vykort med de tävlande (Timoteij, Christer & Lotta och Top Cats är extra kul), och Helena Bergströms tv-tittare är också med. Vi älskar Schlager-Lasse!

Nu längtar vi ihjäl oss efter programmet.
Vilken dramatik det blir!