Vilken underbar kväll!
Efter tretton år med berg-och dalbaneplaceringar så är Sverige tillbaka på Eurovisiontronen! Loreen pallade trycket när det väl gällde och vann en storslagen seger i Baku. Hon fick 18 tolvor och vann med hela 372 poäng.
Det känns fantastiskt att hon klarade favorittrycket, och att hela Sverige stod bakom Euphoria (hon fick ju flest röster i Melodifestivalshistorien).
Grymma Loreen står framför ett enormt genombrott och kan faktiskt slå riktigt hårt ute i Europa. Euphoria har redan toppat iTuneslistorna i Finland, Norge, Cypern och på Malta, och i natt klättrar den högt runt om i alla andra länder. Uppföljarsinglar finns det också, eftersom både Sober och My heart is Refusing Me absolut kommer att kunna leta sig fram på listorna.

Precis som vi skrev igår så är Euphoria och Loreen ett fenomen. Hon förenade alla röstare i alla länder, och de fångades av hennes mystik, konstnärlighet och framförallt, fantastiska röst. Det spelar liksom ingen roll vilka musikaliska preferenser man har, Euphoria i Loreens strupe får helt enkelt allas kärlek.

Nu har vi lika många segrar som Luxemberg, Frankrike och Storbrittannien, och nästa år ses vi i Stockholm. Amazing, som Danny skulle ha sagt.