Favorittippade Ulrik Munther höll för favorittrycket och tog sin Tell The World I´m Here till final. Om han vinner i Friends Arena återstår att se, men han kommer definitivt att vara med i täten. Mycket kommer nog vara oklart när vi sätter på tv-apparaterna den nionde mars, då en utländsk jury tillsammans med ett veligt svenskt folk ska utse en vinnare 2013. Så det lär bli en grymt spännande final.

Den andra finalisten blev blivande SLM-ikonen Ralf Gyllenhammar, hårdrockssnubben med den brinnande balladen. En låt som vuxit för mig under veckan, då jag var extremt skeptisk för att ta till mig den. Ralf är en otroligt skön snubbe som vi träffade häromdagen och jag måste faktiskt säga att han är otroligt värd både framgången här och den blivande topptre-platsen i finalen. För det är jag helt övertygad om att det blir i slutändan. Ralf kan till och med vinna hela skiten. Han vann antagligen i dag, och han borde göra lätt mos av YOHIO:s lättviktiga rockbagatell, som otroligt nog vuxit till en storfavorit sedan han vann i Karlskrona.

Till Andra Chansen gick Robin Stjernbergs fina jojkpop You och Behrang Miris Jalla Dansa Sawa. Båda två är värdiga finalister och jag hoppas att det är dom och Martin Rolinski som boxas om de två sista finalplatserna. Behrangs party behövs, och Robins fina låt är en växande låt som kan utmana i toppen. Det kan bli en rätt kul Andra Chans med andra ord. Ja, om man bortser från att vi nu bara har en enda kvinna i final (Louise Hoffsten). Skandal ur genussynpunkt.

HBT-favoriterna Army of Lovers sexfest slutade på en sjätteplats. Ingen överraskning, även om vi hoppats att de skulle knipa femteplatsen i alla fall.
Och stort jävla tack till Alexander, Jean-Pierre och La Camilla för att ni gav oss en helvetes jävla show ikväll. Vilka andra skulle introducera homokyssar, blinkande sköten och femkantsormgrop i Melodifestivalen? We Love You (och missa inte vår supersköna intervju med Bard och Barda HÄR.)

Och jo, medan vi är på sjätteplatsen: Vad är det med sjätteplatserna i år? Swedish House Wives! Eddie Razaz! Feiner & Caisa! och nu Army! Bara bra dansvänliga uptempolåtar som vi kommer dansa till fram till augusti.

Sjua blev Sylvia Vrethammars Trivialitet och åtta blev Lucia Pineras Adele-kusin Must Be Love. Inget överraskande där.

Nu siktar vi mot Andra Chansen innan vi tar finalen i Friends Arena.
Och äntligen får vi gå på efterfest glada. Rött fyra gick vidare och Army kom inte sist med sin grymma homosexshow. Fan, ibland är svenska folket inte så knasigt.
Tack Sverige!