Efter en riktig nagelbitarkväll fick vi ett resultat. Och vad bra det blev!

I den första duellen ställdes Behrang Miris karnevalspop Jalla Dansa Sawa mot Anton Ewalds danspop Begging. Vinnaren blev Anton Ewald, som ALLA hade tippat vidare redan då han tävlade i delfinalen i Göteborg. Nu fick han sin revansch och gick till final med låten som var först med att toppa iTuneslistan när alla finalistlåtar släpptes förra helgen. Vi tippar att det kommer att gå riktigt bra i finalen för unge herr Ewald och en toppfem-placering är inte alls omöjlig. Årets David Lindgren? En seger för den unga popen som stött på patrull alltför många gånger under årets festival.

I duell nummer två var det Robin Stjernbergs You mot Martin Rolinskis In And Out Of Love. Fördel Robin blev utfallet och han knep den allra sista finalplatsen. Hans You växer för varje gång man hör den och sätter han alla toner i sin popjojkrefräng kan han faktiskt vinna hela rasket. Finalstartfältet är inte superstarkt och när vi för tredje veckan i rad får höra You i direktsändning då är låten redan en hit i folks huvuden. Jag är i alla falkl överygad om att Robin är årets stora genombrott och en pallplacering är löjligt given. Kul!

Lite oväntat var det kanske att Caroline af Ugglas fina ballad Hon har inte åkte ut. Vi trodde ju att hon skulle göra en Snälla Snälla ioch gå till final via Andra Chansen. Men det blev stopp från svenska folket och en sjätteplats här.
Sjuan och åttan Cookies N´Beans och Eric Gadd… Ja, det finns inte så mycket att säga där. Delfinal ett tog vidare två låtar som inte borde ha varit här…

Nu siktar vi mot finalen nästa helg. Har det någonsin varit så ovisst inför en final i Melodifestivalen? Med tanke på att ett gäng utländska jurygrupper ska strössla poäng över det här ojämna startfältet kan det sluta hur som helst. För svenska folket verkar inte ha någon gemensam vinnare a´la Loreen den här gången. YOHIO. Ralf Gyllenhammar, Ulrik Munther och de två vinnarna härifrån har alla chansen att ta hem det. Spännande!

Hörs nästa vecka!

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%