När Melodifestivalen drar vidare till Linköping så höjs temperaturen på låtarna och även programmet rycker upp sig några snäpp från förra veckans trevande start. Programledarna är lite roligare och mellanakterna har fått shownummer som hyllar Eurovisionjubilarerna ABBA och Herreys. Och en liten stjärna vid namn Sigrid gör entré i en kul dialog med Nour…

Men det enda allting kommer att handla om i kväll är huruvida Sanna Nielsens vackra ballad är den heta vinnarkandidat till att vinna hela tävlingen som vi hoppas och tror. Allt annat än ett direkt avancemang till Friends Arena för sjundegången-gillt skånskan vore en enorm skräll. Vem hon plockar med sig är långt mycket svårare att gissa, detta kan vara ett av de mest svårtippade startfälten någonsin, men i vår värld råder det ingen tvekan om att det är JEM och Martin Stenmarck som sitter på de två bästa låtarna efter Sanna. Efter ett pärlband av besvikelser så vågar vi inte ens hoppas på att någon av dessa följer Sanna till final (För hon måste väl?? Ja, det måste hon!!) Vi varnar för emo-rock och rockabilly-country.

Förra veckan gick det sådär med tipsen (vi satte iaf femma, sjuan och åttan), så vi vågar inte tippa med hjärtat som sist. Den bistra sanningen i kväll ser ut så här:

Till Final: Sanna Nielsen & Little Great Things
Till Andra Chansen: JEM & The Refreshments

Femma: Martin Stenmarck

6: Panetoz
7: Pink Pistols
8: Manda

Här är kvällens låtar.