Tural, Azerbajdzjan, fan

Vem vinner på lördag?
– Österrike eller Sverige vinner.

Hur går det för Sanna Nielsen?
– Hon kommer absolut att hamna i topp 3. Låten är så pass bra och alla man pratar med anser att Sverige skickat en riktig vinnarkandidat.

Hur går det för ditt land?
– Topp fem tror jag.

Varför är Eurovision så gaypoppis?
– Jag vet faktiskt inte. Men det är ju verkligen väldigt många homosexuella här.

Har du haft några flörtar under veckan?
– Haha. En del. Det är ju värdigt lätt att ta kontakt här, på klubbarna kommer folk fram till mig och pratar. Det är roligt.

Dimitri, skribent, Belgien, ESCKaz

Vem vinner på lördag?
– Jag tror att det står mellan tre länder. Storbritannien är livsfarliga, jag räknar absolut inte ut Malta och sen Sverige så klart.

Hur går det för Sverige?
– Ni kommer absolut att hamna i toppen. Topp 5 säger jag. Undo påminner lite om Azerbajdzjans Drip Drop från för några år sedan och den kom femma.

Varför är Eurovsion så populärt bland gays?
– Jag vet faktiskt inte. Men jag skulle gissa att det har med de stora showerna att göra, mycket glitter och sånt. Men också att det är en stor musikfest, alla smaker finns representerade, precis som i gayvärlden.

Har du flirtat nåt under veckan?
– Haha. Jag har bara jobbat. jag har inte ens hunnit tänka på killar.

Vem är Eurovisions snyggaste snubbe?
Sebalter från Schwez. Utan tvekan.

Claus, Tyskland, journalist

Vem vinner i morgon?
– Det här är året som allt är möjligt. Jag tror inte att Sverige vinner, vilket många verkar tro. Jag älskar Ungern och tycker att Conchita är fantastisk. Om vi åker till Österrike nästa år blir jag jätteglad. Hur som helst så blir det en väldigt spännande omröstning.

Hur går det för Sverige?
– Jag tror absolut att ni placerar er topp fem. Det ska mycket till för att ni ska missa det. Jag gillar er lå,t men är inte överförtjust. Ibland är den gripande och fantastisk och ibland tycker jag bara att den är ”meh”.

Hur går det för Tyskland?
– jag tror att topp 10 är möjligt, men jag skulle heller inte bli förvånad om vi vinner. Den är egen i sin stil, äkta och sticker ut.

Varför är Eurovision så gaypopulärt?
– Jag tror det är en community-grej. Vi samlas kring ett gemensamt event som vi alla älskar. Det handlar mycket om samhörigheten.

Är det flitigt här?
– Ja. Du tittar på Grindr och ser massor av killar som är femton meter bort. Men jag tror det inte händer så mycket den här veckan. Alla jobbar så hårt och är så upptagna. Sen är det svårt för många att ses eftersom de delar hotellrum eller lägenhet med en massa polare. Då blir det svårt att ta flirten vidare till del två. Jag tror att många telefonnummer byts, men inte lika många kroppsvätskor.

Har du haft några flirtar?
– Självklart.

Vem är tävlingens snyggaste?
– Den ljushåriga sångaren i Freaky Fortune från Grekland.

Lukasz, Polen, tv-journalist

Vem vinner?
– Om inte Polen vinner så tror jag att Österrike eller Storbritannien har bäst chans att ta hem segern.

Hur går det för Sverige?
– Svårt att säga, men jag gissar att ni hamnar topp 10. Jag gillar låten jättemycket, men i får inte vinna. Nu har vi varit i Malmö och köpenhamn, jag vill inte tillbaka till Sverige igen. Hoppas inte att ni hatar mig för att jag säger det här (skrattar).

Hur går det för Polen?
– Det är ju tjugo år sedan vi debuterade i Eurovision, så det vore ju kul om vi hamnade topp 10. Vi har en bra låt som sticker ut.

Varför är Eurovsion populär bland gays?
– Många gays gillar musik och det är en avslappnande atmosfär där folk kan vara sig själva. De kan leva ut en säker och trygg miljö och må bra och leva som de vill. Eurovsion är väldigt viktigt för dem.

Flirtas det mycket?
– De flesta är ju journalister och här för att jobba. Men det är som vanliga världen, det är flirtande och sånt på Grindr. Jag har jobbat så hårt sedan jag kom.