Nej, vi hade inte hundra procent där. Stackars Molly Pettersson Hammar gjorde inte Eric Saade sällskap till finalen utan hamnade på en neslig sjätteplats. Oförtjänt måste vi nog säga eftersom hon levererade bra när det väl gällde. Men låten föll inte svenska folket i smaken som gav henne kalla handen.

Det var ändå en kul femma som gick vidare till omgång två: Eric Saade, Behrang feat. Victor Crone, Rickard Söderberg & Elize Ryd, Dolly Style och Jessica Andersson.
Av dessa tog sig nämnda Eric Saades Sting vidare till final med (antagligen) lätthet. Den som gjorde Saade sällskap var Jessica Andersson som levererade sin ballad snyggt. Vi är fortfarande inte helt sålda på Can´t hurt me now. Det är en standardballad i händerna på en sångerska som förtjänar så mycket mer. Men hon gör det absolut bästa med låten i sitt guldblingade nummer och final känns helt okej. Det var i alla fall ljuvliga bilder att se Jessicas totala glädje över att gå vidare till final.
Svårt att redan sia hur det ska gåå för Saade & Andersson i finalen nu när vi bara sett en deltävling. Men Sting borde väl stå sig fint i finalen. Can´t hurt me nows slutplacering är extremt svår att gissa. Det beror helt på balladutbudet.

Vi måste också hissa en fin liten regnbågsflagga för Rickard Söderberg som tillsammans med Elize Ryd åkte ut på en snöplig femteplats. Bra jobbat!

En snackis efter programmet lär bli det här med röstningsappen. Det kan ha satt käppar i hjulen för bidrag med låga startnummer. Folk upptäckte appen/fattade hur den funkade efter ett tag och missade därmed att ”hjärtrösta” på de första låtarna. Att låt ett, två och tre åkte ut är väl kanske en indikation på det. Hursom, kvällspressen lär utreda detta till förbannelse. Håll koll där.

Programmet i sig var bra, inga tekniska oturligheter eller andra missöden. Och programledarduon skötte sig väldigt bra. Sanna Nielsen gjorde en helt outstanding debut som programledare. Så här bra har väl en gröngöling aldrig varit?
Filippa Bark var roligare än väntat i Green Room, och fick en hel massa skratt.

Nästa vecka ser vi fram emot Mariette och Magnus Carlsson. See ya!