Alltså. Det kommer dröja veckor, månader och år innan vi får ett liknande resultat. Vilken lycka! Nej, deras sexualitet har så klart noll betydelse för de som röstande.
Men.
En öppen flata och en öppen bög som sjöng skiten ur alla andra och tog de två finalplatserna. Där har vi en historisk händelse! Årets moment på Gaygalan 2016?
Först: Mariettes Miss Li-skrivna låt Don´t Stop Believing knockade publiken rejält och apphjärtat flammade länge, länge under hennes framträdande. Det innebar därmed final för vår älskade dreadsdrottning. Jag älskar hennes framträdande och tror att hon skulle ha en vansinnigt grym chans att placera oss bra i Eurovision. Det är ett apsnyggt nummer som kommer att vara gjutet i topp i Friendsfinalen. Och Mariette kan nämligen ta sig hela vägen till Wien. Det är en perfekt mix av två svenska favoriter, Laleh och Loreen: Mystik, magi och spänning. Laleh och Loreens popularitet sträcker sig utanför Sveriges gränser, och det ger en indikation om att det här kan gå riktigt bra framöver. Heja Mariette!
Men alltså sen.
Sista namn att utropas dom finalist:
Magnus Carlsson: Den superslimmande gayikonen glimrade ordentligt med sin superschlager Möt mig i Gamla Stan och det gav final.
Smaka på det: FINAL.
För en schlager.
Möt mig i Gamla stan är otroligt vass schlagerpop som lägger ribban på samma sätt som Something In Your Eyes gjorde. Nu gav Jenny Silvers ABBA-schlager inte hälften lika mycket avtryck som den här låten kommer att göra. Perrelli, Nanne, Bengtzing, Shirley, och company kommer att ringa G:son på måndag med bönen: Ge mig en schlager!
Magnus gjorde alla rätt och jag grät faktiskt som ett barn när han blev sista namn att ropas ut till final. Fan vad det här är stort! Efter floppen med Live Forever finns det ingen jag mer unnar en finalplats än Magnus Carlsson. Åh!

Till Andra Chansen gick Linus Svennings Kempelåt Forever starts today och favorittippade Groupie med Samir & Victor. Galet.
Utslagna? Well, alla tråkiga låtar: Neverstores God for one day, Marie Bergman & Sanne Salomonsens Nonetheless, och Emelie Irewalds Där och då med dig.
Tack och hej.

Fy fan vilken underbar kväll!
Regnbågen som strålar över Malmö i natt syns nog ända till Stockholm.