Måns Zelmerlöw levde upp till förväntningarna och gick som väntat till finalen med sin Heroes. Att Zelmis skulle ta en finalplats var knappast oväntat med tanke på hans mäktiga nummer med tecknade figurer och enkel inramning med sångaren i avskalat svart och grått. Måns kommer till Friends som en vinnarkandidat vars största motstånd blir Mariette och Jon Henrik Fjällgren. Det är artisterna med låtar som har mest buzz just nu och det ska nog mycket till för att någon av de andra ska kunna utmana.

Till final går även skitlåten Building it Up med JTR. Allvarligt? Det är en albumspår som inte ens förtjänar att vara med i Melodifestivalen. Men fine, efter allt bra (okej, Jessica A, du har inte en vinnarlåt), som gått vidare så är det bra med lite kanonmat. Tia eller sämre är rätt givet för brödratrion.

Andra Chansen-biljetterna knep Dinah Nah och Hasse Andersson. Jag tokälskar Dinah Nahs grymma floorfiller Make Me La La. Den känns som en modern danslåt som kommer att fylla dansgolv fram till augusti. Hoppas så innerligt att den sätts mot en skitlåt i Andra Chansen och tar sig till final ändå. Jag siar helt fräckt nu att Make Me La La La kommer vara en av årets hits från den rätt lättförglömliga bukett som MF2015 serverat oss.

Hasse Anderssons Guld och gröna skogar förtjänade också sin AC-plats. Den riktar sig till en publik som inte får så mycket annat i den här festivalen och Hasse kan absolut ha häng på finalplats. Men det är helt beroende på vem han ställs emot i Andra Chansen. Håll koll på Schlagerprofilernas twitter om hur duellerna blir för det meddelar SVT senare i kväll…

Helt utanför hamnade som väntat Midnight Boy med sin åttiotalspastisch Dont say Go och Annika Herlitz klassiska schlagerballad Ett andetag.

Följ oss på Instagram ”Schlagerprofilerna” och twitter @schlagerprofil för bilder från festen i natt och framförallt, vilka som duellerar mot vilka.

Ses nästa vecka!