Sjuttonåringen från Ystad kammade väntat hem segern i Melodifestivalen före tvåan Oscar Zia!

Så var det rätt att Favvo-Frans vann?
Ja.
If I were Sorry är en modern låt med en vansinnigt snygg melodi som fullkomligt exploderat på listorna i Sverige. Den känns nu, låter som en snygg mix av Justin Bieber och Ed Sheeran och är oemotståndlig i sin enkelhet. Den har dessutom börjat puttra på olika listor i Europa och intresset för Frans lär vara stort bland europeiska skivbolag…

De utländska jurygrupperna satte Frans som tydlig tvåa efter Oscar Zias Human och han håvade in ett par fina tolvor, en tydlig indikation på att låten funkar internationellt.

Det är också smart att vi skickar en låt och ett framträdande som känns eget i ESC i år. Alla länder har nu valt sina representanter och ingenting påminner det minsta om Frans och det han bjuder på. Det är alltid en enorm fördel när 43 länder ska slåss om uppmärksamheten.
Dessutom är det kul att vi skickar något som helt avviker från det vi har skickat tidigare och som bryter väldigt mycket mot Måns och Heroes.

Så bra valt Sverige.

I övrigt då?

Oscar Zia knep en oerhört snygg och välförtjänt silvermedalj med sin Human. Han plussades som sagt av internationella jurygrupperna som hade honom som etta, och han fick tredje flest röster av folket. Grymt stort grattis, Oscar!

Internationellajurygrupperna hjälpte också fram Ace Wilder till en bronspeng då de hade henne som tydlig trea. Från svenska folket fick hon inte lika mycket men då jurygruppernas röster i år tenderade att betyda mycket i röstningstabellen så klättrade den i listan. Appröstandet spred ut rösterna ordentligt. Det skiljde nämligen bara 40 poäng mellan folkets sistaplats David Lindgren till ettan Frans. Galet!
En tydlig fingervisning om att folk röstar på fler än en låt, och att det delas ut hjärtan åt alla möjliga håll. Detta är något SVT bör se över till nästa år och kanske införa en pott som kan fördelas mellan bidragen.
Men det tar vi nästa år.

Ni ser resultatlistan här nedan och det stora utropstecknet är väl att superhiten Bada nakna kom allra sist. Den sjönk som en sten när folk skulle rösta och helt plötsligt ville ingen kännas vid den. Men äh, det var ju bara nu. Grabbarna har ju en skapat en partyklassiker.

Resultat!

1. If I Were Sorry 156
2. Human 132
3. Don´t Worry 118
4. Save Me 114
5. Constellation Prize 83
6. Youniverse 76
7. My heart wants me dead 56
8. Håll on mig hårt 53
9. Kizungozungu 47
10. Put your love on me 41
11. We Are Your Tomorrow 39
12. Bada nakna 31

Över 12 miljoner röster kom in under kvällen.

Nu ser vi fram emot en grymt fin ESC-tid i Stockholm i maj. Och en Franstastisk placering.