Att Göteborg är heta i hbt-sammanhang är numera ett etablerat faktum. HBT-festivalens kultur och semiarieutbud är ett tecken på det. Festutbudet nu i veckan ännu mer så.
Onsdag kväll inleds festveckan med att festivalen öppnas på Gothia Towers. Robert Fux leder en artistgala som gör de flesta festarrangörer avundsjuka: Billie The Vision and the Dancers, Nina Ramsby, Andrés Esteche, Mathias Holmgren, Mariette Hansson, Tobias Bernstrup, Christina Kjelsson & Grannarna, Peter Dolving….
Och så blir det till av tre på morgonen ett DJ Maraton där klubbarnas egna DJs spelar ett halvtimmespass vardera.
Biljetter köper du på festivalens infocenter i Nordstan, på Pustervik och Stadsbiblioteket.

De som vill fortsätta festen längre i natt gör klokt i att ta sig till Gretas där man har extraöppet till 04.00.
På Bee Kök & Bar är det extraöppen Busy Bee-klubb på onsdagen till 02. Ett ställe som nu dessutom firar att Club BarBee gått till semifinal i tävlingen om Göteborgs bästa klubb.
Lust och Haket är öppna som vanligt såklart!

På torsdag inleder SLM Göteborg sitt festprogram i Hakets källare med Kalsongparty där Dj K Paxian spelar. Lädergrabbarna fortsätter sedan programmet med en Fist Fucking Friday följt av West Coast in Leather Spring Party samma kväll dit SLM Malmö är speciellt inbjudna.
Torsdag arrangeras i Hakets lokaler även INtEScHLAGERHAKEt – en synthkväll för de som tröttnat på just schlagers (kanske speciellt då Nederländernas bidrag i år?). Hootchy Kootchy Club tar över Pusterviksteatern och presenterar den fabulösa Femme Fatalen Alotta Boutté från USA och en radda andra burleska artister och personligheter.
Bee Kök & Bar är såklart öppet.

Fredag Är det Gretas Night Club, Extra stor fest med Busy Bee, turnérande Queer Allstars-festen har landat i Göteborg och Bergrum 211 med Swedish Siren och Robert Fux, DJs är Katja Gustafsson och Falyrene.
På Världskulturmuséet blir det Queer Transfestival med fest på kvällen och det arrangeras en Ladyfest på Styrbord Babord. Queer Karaoke blir det på Haket och så fest på Lust.

På lördag har ReBound sin första spelning på en gayklubb. Gretas tar emot grabbarna Eddie och Rabih – garanterat med öppna armar!
GayStraightToHell återuppstår HBT-Festivalen till ära. Platsen för den klassiga festen är Stadsteaterns Foajébar. På Haket blir det ännu en avsomnad klubbs återuppståndelse när Castro har en Reunion på Haket. Club Barbee lockar med vårmeny, uteservering och Partyyyyy!
På söndagen är det Regnbågspromenad och artistgala på Götaplatsen. Därefter lär det bli mer än trångt på enda renodlade om än straightvänliga gayklubben som har öppet: Bee Kök & Bar.

På med partyskorna – från nu kör Göteborgarna så det ryker!