Skrapar man på Svensson-skalet, där samhället verkar bestå uteslutande av vita medelklassmänniskor i radhus, finns mycket att finna. Sexklubbar, bland annat. I Göteborg finns ett par stycken, men ingen som enbart finns till för kvinnor och transpersoner som tänder på varandra. Därför öppnar nu Queer as Fuck på Sesam i Kortedala.

– Många är nog främmande för tanken att gå på sexklubb. Jag tycker att det är på tiden att det öppnar ett ställe där kvinnor och transpersoner kan utforska sin sexualitet, hitta vad de gillar och även prova på BDSM, säger Linda Hoppe, en av de fyra kvinnor som driver klubben.

Sesams lokaler brukar hyras av olika sexklubbar och är utrustade med det mesta som behövs för att pröva BDSM. 45 personer får plats och enligt Linda Hoppe är fredagens klubb nästan är fullbokad. Senaste gången en liknande fest hölls i Göteborg var när sexklubben Pearl stängde på hösten 2009. Det var på Pearl som gjorde sitt första sexklubbsbesök.

– Det var helt magiskt. Jag kände ingen och var skitnervös. Jag hann väl vara där en kvart innan en skitsnygg tjej i magkorsett och BH kom fram till mig i baren och frågade om vi inte skulle se oss omkring lite. Vi gick iväg, och hon frågade om det inte var lite väl varmt. Så slet hon av sig bh:n.

Den inledande vilsenheten vill Queer as Fuck råda bot på med lekar – snurra flaskan – och mingel. En kvinna kommer även visa hur man säkert utför strypsex.

Hur tillämpar ni säkert sex?
– Inom BDSM finns koder. Gult betyder att man ska ta det lugnare, rött betyder stopp. Ser man till hygienen får man inte syssla med blod- eller urinlekar. Och självklart tvättas alla leksaker med desinfektionsmedel efter användning.

Finns det någon DJ?
– Folk har varit intresserad, men än så länge har vi inget ljudsystem, bara en dator, så DJ får vänta till en annan gång.

Det blir fler fester, alltså?
– Ja, vi hoppas på att kunna köra varannan månad.