QX.se GayMap Qruiser.com Shop
ADON
Nothing important
Fag For Real
"Du är snygg för att vara..."
General
sommar
Tompalicious
Rosa-Svarta Blocket
En hivdivas bekän…
Smittfri men fortsatt tufft fö…
Maria Hansson Nie…
Barbro Westerholm (L) fick Kär…
En bögjävels betr…
Uppföljning, del 1 ”När DN mör…
jonvoss
Mångfald är regnbågens budskap
DJ KATJA GUSTAFSS…
party ikväll
SEXPERTERNA
Sexperterna i sommar
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
Majs
Bandy
QXPrideTour
Smile with Pride
Inside My Head
att vara romantiskt

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Fredag 29 juli 2016
Läs QX Augusti 2016 här!
Läs QX Augusti 2016 här!
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Stockholm Pride:

Foto: TV3

På TV i kväll: Hanna föddes med fel kön

I kvällens avsnitt av Svenskars hemliga liv på TV3 berättar tre transpersoner om sin fysiska och psykiska resa mot ett nytt liv.
 En av dom är Hanna.

Ungefär femtio personer ansöker varje år om att byta kön i Sverige, och ansökningarna blir fler för varje år. I kvällens avsnitt av TV3:s serie Svenskars hemliga liv möter vi tre personer som fötts i fel kropp och som berättar om sin situation. Vi får möta Marcus som gått från tjej till kille, Maria som steg för steg blivit den kvinna hon alltid känt sig som, och Hanna, en cool gothtjej som föddes som grabb.

Varför är du med i programmet?
- Jag hörde att produktionsbolaget sökte efter någon som är transsexuell, och jag är inte så skygg av mig. Jag vill att folk ska få bättre insyn i transsexualism. Bland annat startade jag ett ts-forum på forum.transssexualism.se dit många har hört av sig.

Hur var inspelningen av programmet?
- Bra. Vi spelade in i våras, en dag hemma hos mig och tre dagar i Thaland där jag besöker en könskorrigeringsklinik. Jag har inte sett kvällens avsnitt ännu men jag gillade tonen i förra veckans program. Det känns som en bra och seriös serie.

För fyra år sen var du en kille fysiskt, vad fick dig att ta steget fullt ut och leva som Hanna?
- Jag har alltid identifierat mig med tjejer, och haft en känsla av att allt inte var rätt som kille. Men jag bodde i en liten stad och vågade inte ta steget ut förrän jag flyttade till Örebro, som ju är en lite större stad där man lättare smälter in. Så jag bytte namn, började leva som tjej och anmälde mig för en utredning där jag senare fick diagnosen könsdisfori, det vill säga att jag är transsexuell.

I programmet åker du som sagt till Thailand för att göra ett besök på en könskorrigeringsklinik. Varför Thailand?
- För att Thailand är ett väldigt accepterande land när det gäller transsexualism, och det finns många kliniker som utför den typen av operationer. Men jag tillhör inte dem som vill göra en sådan operation, jag åkte bara dit för att visa tittarna hur det går till.

Hur bemöts du som transperson?
- Nästan alla som träffar mig upplever mig som tjej så jag har aldrig riktigt några problem. Dessutom är jag alltid väldigt öppen med vem jag är och vad jag vill. Jag brukar säga att jag är shemale eftersom folk oftast har lättare att relatera till det, och de förstår därmed att jag inte vill genomgå en könskorrigering.

Svenskars hemliga liv: Födda med fel kön, TV3, 22.00

Foto: TV3
Marcus är en av de vi följer i kvällens avsnitt
Ronny Larsson
ronny@qx.se

 
Bookmark and Share
 

Annons
Eslöv Helg öppet hos Hardings
Göteborg Bee Bar, Crippas Café, Gretas Night Club, Haket Pub, SOMMAR & RAJ-RAJ @ BEE!
Malmö Bee kök & bar, Folk & Vänner
Piteå Kärlekslandet PDOL
Stockholm 30+ kvinnor Pridefest NALEN, Årets Stora Tjejfest #6 - LIVE BERI - Stockholm Pride @ Debaser Medis, Babs Kök & Bar, Bitter Pills, Candy, Chokladkoppen, CIRCUIT World Tour Stockholm Pride Party, Club: Cuntdown, DJ & Cocktails, Dj Leo.B flyttar in på Secret garden Onsd-Lörd, Fräcka Pride fredag med Reine och öppna scenen, HORNHUSET PRIDE, Hotel Skeppsholmen, KLUBB HÅNGEL ♥ PRIDE ♥ Södra Teatern ♥ Fri entré, Mälarpaviljongen, Maskeradaffären, Moxy Pride Friday, Mr French: Sthlm Pride, Posithiva Gruppen, PRE-SPORT PARTY - Powered by SCRUFF, PRIDE BÖRJAR PÅ SÖDER!, Pride Garden, PRIDE WEEK CELEZTE, Rainbow Breakfast, Scandic Malmen, Secret Garden, Sheraton Stockholm Hotel, Sibiriens Soppkök, Side Track, Sternfall på Mälarpaviljongen, STHLM Pride Friday Club, Tank, The Green Queen, Torget, Urban Deli, Urban Deli Sveavägen, Viking Bear Pride Party, Wig Stockholm 2016 by Leo.B, WONK "100% Schlager" med Tranzmission
Älvsbyn Kaniskrogen
Nacka Koloni Saltsjö-Duvnäs, Urban Deli Sickla
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, G*A*Y Copenhagen, Jailhouse, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar, SLM København
Århus Café Sappho, SLM Århus
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Café Cavalier, dtm, EDEL City, G Lounge Skybar & Club, Hercules, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Nuansa Massage, Porvoonkadun Baari, Vogue
Åbo Suxes
Tammerfors Mixei
Reykjavík Kiki
Oslo EXIT - Oslo, London Pub, So -for jenter som liker jenter
Bergen Fincken
Trondheim Club Me