Bobby Oduncu bröt inspelningen av TV6 Waterwörld redan efter första grenen. Den gick ut på att hålla sig fast i en brandslang som sprutar vatten med sådan kraft att den tävlande hamnar i rotation.

Magnus Hedman följde med till sjukhuset.

Efter att Bobby Oduncu slagit i vattnet kände han smärta i nacke och bröst. Han hostade blod och hade svårt att se. Hans medtävlande Magnus Hedman följde honom till Södertäljeakuten, där läkare konstaterade två brutna revben, spruckna hornhinnor och en hjärnskakning.

Allt detta klipptes bort för tv-tittarna.

Istället fick de höra kommentatorerna Måns Möller och Patrik Larsson skoja att Bobby Oduncu inte kunde fortsätta för att han just slingat håret.

Den kommentaren upprör Bobby Oduncu, som menar att det var produktionsledningen som sett till att han skadats från första början.

– De drog på lite extra när det var min tur. Men trots att jag skadade mig andra inspelningsdagen så kom jag ändå tillbaka och fortsatte i fyra dagar till, eftersom ledningen sade att det inte blir samma program om jag bröt helt. Då tycker jag inte att man ska skoja bort det – utan säga som det är.

Men kommentatorerna visste inte hur illa ställt det var.

– Vi ser samma bilder som tittarna. Vi fick veta att han skadat sig, men inte att det var så allvarligt som du beskriver, säger Patrik Larsson.

Pojkvännen Samuel Gidlöf har följt med till akuten.
Enligt Bobby Oduncu ska sättet han framställts på i programmet lett till problem privat.– Det är rätt allvarliga grejer som jag inte vill gå in på.

– Om det är så är det naturligtvis olyckligt, kommenterar TV6 presschef Max Lagerbäck.

Inspelningen skedde i slutet av augusti. Bobby Oduncu har fortfarande problem med huvudvärk och domningar i ansikte och nacke.

– Jag har varit på akuten till och från. Igår var jag och röntgade huvudet. Men TV6 har lovat att betala för alla läkarkostnader. Det är tydligen fler som skadat sig, säger Bobby Oduncu.

Du fick runt 20 000 för att ställa upp – var det värt det?
– Nej. Absolut inte. Hade jag inte skadat mig hade det nog varit ok. Men nu kan jag inte jobba mer än halvtid.

Du deltog tillsammans med din pojkvän Samuel Gidlöf, som fler än en gång beskrevs som din ”flickvän”. Hur reagerade ni på det när ni såg programmet?
– Samuel blev irriterad. Jag har varit med i tävlingsprogram tidigare, och min läggning brukar kommenteras, men oftast på ett mer smakfullt sätt.

Patrik Larsson och Måns Möller har bett om ursäkt om deras kommentarer i programmet har tolkats som homofoba. Läs mer här!