Torsdag 12/7 09.40 ”Jag har till och med vaxat raggarsträngen.” Tre fjortonåringar sitter och diskuterar hår och hårborttagning. För mig blir det en flashback à la jagärfjortonårochståriduscheniomklädningsrummetochdetstörstaproblemetivärldenäromjagrakatmusenellerinte. Och en sån flashback har jag absolut ingen lust med. Jag vill sitta här på tåget på väg ner till Malmö och i lugn och ro fundera på vad det är jag vill skriva om Matilda Berggren, som jag snart ska träffa.

09.45 ”Vi ska kliva av om två timmar” säger en av hårborttagningstjejerna till de andra. (Tack gode Gud).

10.01 Det naturliga vore att skriva om Matilda och sex. Därför vill jag inte göra det. Matilda känns dessutom mer mångfacetterad än så, trots att jag aldrig träffat henne. En polare skriver på Facebook att hon gärna skulle vilja veta vilken Matildas favoritsexställning är. Ointressant tycker jag.

11.13 Tågresan är dryg men jag fördriver tiden med att fantisera om kvinnor (det går fort när man har roligt). Kanske har Matilda några tips på hur man förför kvinnor? Det är ju inte precis som att det här med raggning går på räls just nu. Trots att jag åker X2000.

13.45 Anländer till Malmö, staden där de har varningsskyltar för änder, falafelstånd i vart och vartannat hörn och vattenpipor på uteserveringarna.


Jag känner bara en kvinna som har bröst hängandes på väggen hemma. Hur kommer det sig att du har så många?

– Oj, jag visste inte ens att det var en fråga. Man måste ju stötta sina medsystrar och kvinnor är så vackra.

21.16 Inser att man också skulle kunna skriva att Matilda och Nour El Refai är ganska lika. De har gått i samma klass på gymnasiet. Kämpar för kvinnornas rätt. Är båda extremt roliga och charmiga. Och så gillar de djur.
– En av mina drömmar är att arbeta på bondgård någon gång i livet, säger Matilda.
Och så står de upp för sig själva. Och så definierar de sig båda som lesbiska när de är med kvinnor och heterosexuella när de är med män. Sen att de bott i en etta i nio månader tillsammans är ju inte heller att förkasta. Men nu är det inte Nour, utan Matilda jag vill skriva om. Även om Nour är en av få ”kändiskvinnor” jag verkligen ser upp till.
– Matilda hälsar du Nour att jag tycker hon är fett skön?
– Javisst!

21.33 Matilda pruttar. Blir glad! Känner att Matilda har accepterat mig!

22.24 Bettan, Matildas bästa kompis, kommer förbi. Det är inte svårt att förstå att Bettan valt Matilda som kompis och Matilda valt Bettan som kompis. Bara namnet Bettan får en att bli varm i kroppen. Det första Bettan gör är att hon sätter sig i soffan och berättar hur hon försökt sälja sin gamla förlovningsring. Sen berättar hon att hon ska till en polare som har en linbana i taket. Jag skrattar högt.

Alla tidningsreportage Ligga med P3 medverkat i.

22.45 Bettan myser med Matilda.

23.12 Bettan säger adjö.

23.44
Tar min nattbajstur på toa.
– Hahah! Matilda du har en liten Jesus ovanför spolknappen (eller vad fan det nu heter?)
– JA, MEN PRAISE THE SHIT, skriker Matilda från sovrummet.

Alla tidningsreportage Ligga med P3 medverkat i.

23.56 Matilda tar fram en slags utklädningsdräkt som är svart med ett skelett på.
– Jag hittade den på gatan och den talade till mig. Så jag tog den och tänker ha den som pyjamas.
Hon tar på sig den för första gången någonsin och speglar sig samtidigt.
– Aj, den skär in i fittan. Jag får värsta cameltoe:n

Fredag 13/7 00:03 Sängdags!

00:05
– Maria, jag brukar gny i sömnen, stör det dig?
– Och jag brukar prata i sömnen.
– Jag har en app som spelar in de som pratar i sömnen. Ska vi testa?
– Ja!

07.02
Vaknar. Nyfikna som vi är spelar vi upp ljudet från vår nattsömn. Prassel, prassel, prassel. Verkar ha vänt mig ganska många gånger. Men sen kommer det: ”DU!”
– Hahaha. Det låter som om du befaller mig att komma och ta dig, säger Matilda.
– Förlåt, ibland kan jag inte rå för mina lustar helt enkelt. Nattpratet avslöjar mig.

07.23
Matilda bjuder på frukost. Yoghurt med havrekli.
– Havrekli brukar min mormor käka, säger jag.
– Ja, äter man det skiter man som en Gud, replikerar Matilda.

07.50 Matilda berättar om första gången hon var med en kvinna.
– Hon var kanske inte riktigt min typ egentligen. Men jag bjöd hem henne och hon hade med sig L-word. Men det var något fel på boxen. Så vi såg min favoritfilm istället, Sunes sommar. Vi satt på varsin sida av soffan. Sen sågs vi igen och vi blev fulla. Då gick det betydligt lättare.

08.50 Hämtar mitt block på kontoret i Malmö och säger adjö. Tackar receptionskvinnan än en gång för den goda päronsodan hon bjöd mig på.

Söndag 15/7 01.34
Resan och jakten på artikeln och Matilda tycks både börja och sluta på tåg. Den här gången är det pendeltåget i Stockholm. Jag har precis varit på födelsedagskalas och sitter med en vän till Matilda på tåget och så säger hon:
– Matilda är öppen med sina rädslor och hon berättar om sina misstag på ett ärligt sätt. Hon försöker inte framstå som något hon inte är.
Nu har jag det! Jag vet äntligen vad jag vill skriva!

Alla tidningsreportage Ligga med P3 medverkat i.