För ett par månader sedan stod de plötsligt utan lokaler, men Tobbe och hans anställda har ägnat hela sommaren åt att hitta ett nytt hem åt gayklubben Zipper. Nu på lördag den 1 september slår de upp portarna på Kungsholmen i Stockholm med samma gäng som gjorde klubben så framgångsrik tidigare, alltifrån dörrvakter till bartenders kommer tillbaka.

Hej Tobbe! Vad är det som händer till helgen?
– Vi har äntligen hittat en ny lokal som uppfyllde våra önskningar. På St Eriksgatan 51 kommer vi nu att öppna upp med en kitschbar som har en liten shop som säljer alltifrån handklovar till shots, en mörkt New York-klubbigt dansgolv som black rooma mayhem inleder festkvällen med disco för att övergå i tung house, och så givetvis ett hitsgolv som går under namnet The White Room Hits. I det rummet kommer Edward af Sillén att inta dj-båset.

Varför utforskar ni nu Kungsholmen?
– Vi vill återuppleva en gammal era fast på ett nytt ställe. Kungsholmen var ju en populär samlingsplats för länge sedan med ställen som Piperska Muren, Oz, Flap Bar, Make Up, Hjärter Dam, Shazam, Klöver Knekt och Divine. Dessutom har vi ju avverkat Gamla Stan och Stureplan och det är dags att se nåt nytt. OCh Mälarpaviljongen och Göken ligger ju här, så vi är ju i gott sällskap.

Ni ska ha olika teman varje helg, berätta!
– Ja, nu har vi teman fram till slutet av november inplanerade. Det kommer att gå igen i dekor och personalen, och ibland kommer det artister som stämmer överens med temat.

Är stället större eller mindre än era gamla lokaler?
– Jag vet inte kvadratmetermässigt hur det ser ut men vårt tillstånd låter oss ta in fler…

Som Fridhemsplansbo så vet jag ju att det ligger en del lite skabbiga barer i området. Kan man känna sig trygg när man kommer till Zipper?
– Absolut. Vi har samma vakter som tidigare och med Maria och Anders i dörren kommer det att bli hur tryggt som helst. Dessytom har vi kollat med polisen hur läget i området är, och det var inga problem. Zipper kommer att funka utmärkt på Kungsholmen.