Rugg och rusk och efterdyningarna av kanadensiska stormar har plågat oss under fredagen – men vi hänger inte läpp för det. Nu är det fest som gäller!
Är man i Göteborg så hänger man såklart på BeeBar denna kväll och då regnet håller paus under kvällen lär det smygbolmas på verandan även i natt! I Göteborg är det annars Club KGs höststart på Nefertiti som lockar med ett Megaparty. Swedish Dyke Vibes spelar för hbtq:are av alla kön. På Gretas kör Kristoffer och Jonas musiken fredag medan Bitter och Jonas tar hand om lördagens party! För lite coolare stil uppblandat med karaoke rekommenderas såklart Haket, strategiskt placerat i Masthugget på gränsen till Majorna.



Malmö lever just nu i väntans tider! Hålögda går stadens gaybar-sugna invånare och kikar på Piccadilly och suktar efter den dag i februari då BeeBar kommer till Skåne med sin energi och sprakande glädje! Tills dess tar man tåget till Köpenhamn eller myser hemma. Så vitt man nu inte är läderbög och tar sig till SLMs Black Night. Det betyder att det är svart som gäller för den som skall ta sig ner i källaren. Gummi eller läder eller svart uniform.
På lördag öppnar Wonk sina kärleksfulla portar för att presentera Christoffer Földes, Elecktra och Belinda som partyleverantörer. SLM är också öppet på lördag – med ”vanlig” klubbkväll!



I Stockholm betyder fredag för en minst sagt stor del av stadens befolkning att man drar till Kolingsborg och klubben Paradise. Denna kväll dessutom med motivet att titta på Diamond Dogs. Tre dansgolv är öppna med Andreas Graveleij, Anders Sewerinson och Jonas Lindevik.
På lördag är stan numera en gayklubb fattigare. Det kan man såklart hänga läpp för. Eller så accepterar man sakernas tillstånd och partar loss på Wide Open på Berns. Ett tips kan ju vara att man dessutom tar sig från Terrassen på Berns till 2.35:1 där Joel Mull spelar ikväll. Berns levererar, vi lovar, några av världens bästa DJs. Visst, inte helt gay, men det svänger.
Svänger gör det på Garage dansgolv på lördag. För då spelar Pamela. Och det betyder att de som gillar att svänga på gumpen bör befinna sig där. Mello och Gay Pop blir det en trappa upp där Sewerinson spelar så att armarna flyger i luften!
Vi hade rätt när vi gissade att QuerSalsa-kurserna på RFSL Huset i kombo med att Zipper fyttat till salsa-högkvarteret La Isla hade något kosmiskt samband! För på Zipper, som förutom sina trogna nu även fylls på av Star Gay-gästerna, är det Latin Love som gäller på lördag! På scen en Latin Surprise och DJ-uppställningen består av Black, Micke Hi och Edward af Sillén.
En gissning som kan komma att stämma är att en massa SLM-killar som gosat på Sports & Gear Night och i tighta fotbolls-shorts dansat till Geoff Gains kommer att slinka vidare till Garage på Kolingsborg. Då kommer de att passera Gula Gången där en massa partystinna fotbollsflator med medsystrar köar för att se Betty uppträda och Swedish Dyke Vibes styra dansgolvet.
Innan allt detta utspelar sig så kommer Roxy, Göken, Torget och Side Track ha fått igång partysuget. Och ännu tidigare på dagen är det Mälarpaviljongen som lockar – för tro det eller ej, det blir sol på lördag!



Landet runt gäller följande: Borås har Lördagsmagasinet öppet. I Kristianstad är det fredagspub på Heaven. Och i Skara är det ännu en Open Mind-fest på Kråks Värdhus. 115 medlemmar i klubben på Qruiser – se nu för fanken till att vara på palts också!