Sista beställningen på Roxy.

Roxy var ett nytt och välkommet tillskott i Stockholms krogvärld med sitt ambitiösa kök och en bar som hade högre mål än att bara sälja billig öl i mängder. Här flödade cavan, och den queera målgruppen fick snabbt favoriträtter som bacondadlar och serranostrutar. I somras dök Jodie Foster in på en middag, en nyhet som spred sig snabbt och genom åren har krogen skaffat sig en trogen och entusiastisk kärnpublik.
⁃ Det spelar inte någon roll hur jag mår, så fort jag kommer till jobbet blir alla snygga och glada. Varje dag är en höjdpunkt, hit kommer gäster från 80 år och nedåt och alla är välkomna, säger Lotta Nordlander.

Men om nu jobbet är så underbart, varför lägger ni ner?
⁃ För det första är det inte lätt att driva krog. Vi har gjort detta länge nu och jobbat mycket själva. Det har varit tungt. Nytorget drar mycket gäster, men det räcker inte för oss. Nu är det dags att vika av på en annan stig.

Vad handlar det om konkret?
⁃ Vi fick ett erbjudande som vi kunde ta och få möjlighet att gå vidare. Att driva Roxy är fortfarande roligt och det är få förunnade att bli boostade som vi blir. Att starta en krog gör man för att man har en romantisk dröm men det är massor av slit. Vi kom till ett skede där vi antingen skulle göra en nystart eller lägga ner och satsa på något nytt. Det är få krogar som håller i nio år!

Erik Skoog och Anna Classon i mitten med två av Roxys medarbetare

Vad har ni på gång i framtiden?
⁃ Vi är inte där än. Det jag vet är att man alltid ska utgå från vad man kan och vad man är bra på. Det här är väldigt mycket min, Anna Classons och Erik Skoogs identitet, och så är det nog för många gäster också. De kommer naturligtvis bli ledsna men vi hoppas att det här leder till något nytt och bra.

Vad kommer hända i Roxys lokaler.
⁃ Det kommer vara en restaurang, det är allt jag vet.

När är sista dagen det är öppet?
⁃ Den 22 december. Då tömmer vi baren. Jag kan inte lova att det blir ringdans.

Det låter som ett lite smärtsamt uppbrott…
⁃ Haha, den lilla peng som blir över går till terapikassan! Det bästa sättet att bearbeta en sorg eller en separation är att bestämma sig för att gå vidare!