QX.se GayMap Qruiser.com Shop
ADON
Trött, seg men otroligt kåt!
Fag For Real
Suddig julfest
Tompalicious
Alice Teodorescu
Never too late
En underbar jävla jul
Alexis Transsexue…
Uppdatering...
En hivdivas bekän…
Gammal skit
Maria Hansson Nie…
Mäktigt med alla transgenderfl…
HypnotizeU
Godmorgon Växjö
En bögjävels betr…
När jag var liten…
Christiaan
Albrekt Målare i Ösmo
jonvoss
Låt Hemvärnet skydda asylboend…
DJ KATJA GUSTAFSS…
Anna Polyviou
SEXPERTERNA
Akutmottagningen för våldtagna
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
Majs
Bandy
QXPrideTour
Mingelbilder
Inside My Head
Snygging i Färger

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Söndag 29 november 2015
QX December!
Läs QX
Dec 2015 här
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Dyngsöta Pjotr och Staffan fixar Blacklight med Fuxen på lördag

Gayfest fortsätter för strandsatta

SVERIGE. På fredagkväll återvänder ett tusentals festglada kryssningsgäster till Eken och väntar bara på en sak - att duscha av sig och sedan fortsätta festa!
En oproffsig festnatt på Finlandskryssning kan leda till att man är sänkt vid det här laget då färjan är på väg tillbaks genom Stockholms vackra skärgård!
Men är det homogaykryssare så handlar det om proffs (?). Så när båten lägger till vid femsnåret i Värtahamnen så kommer ett tusentals pigga och nytra, nyduschade och fräscha killar, tjejer och en massa hen att burra upp sig för en natt i Ekens nöjeskavalkad.
Ett ställe riktar sig i natt lite extra till Gaynight on Galaxy-gästerna. Flatklubben LEZ! som håller öppet varannan fredag på Medborgarplatsen ger rabatt i baren för den som visar upp en hyttbiljett. Vi övriga landkrabbor får pröjsa fullt men får samtidigt höra en massa rövarhistorier från havet samtidigt om vi lyssnar till NICKY Sthlm. Traditionen bjuder att festen så fortsätter på Paradise där det ikväll är DJ-uppställningen som står i centrum. Emil Hellman på stiora golvet, Makkan i Panorama och Pamela i källaren.
Galaxy-kryssare som inte brukar hänga i Stockholm gör klokt i att barhoppa! Gaysen startar hos Göken, trillar förbi Side Track och rumla loss på Torget där heta DJ Zak Ben spelar fredag kväll. Flator och annat Queer startar på Babs bar & Kök i Folkets bio, rasslar in på LEZ och rumlar sedan loss på Roxy alt. Urban Deli.
Lädebögar startar på Side Track och tar sig sedan till SLM där kvällens tema helt passande för finlandsbåtskryssarna är "Perkele" vilket betyder ungefär "förbaskade piss" på finska. Finsk afton med sauna och gult tema om ni fattar vad jag menar.

Flator som reser med Gaynight on Galaxy gör klokt i att stanna kvar även över lördag natt. Efter en stärkande dag i Saltsjö Duvnäs och Koloni så kommer tjejer av alla kön och sexualiteter att få en helnatt på sköna festlokalen Astoria där Moxy har sin Nightclub. För även om Roxy till allas stora sorg stänger snart, så lever festklubben Moxy vidare i full vigör! Musik av Inca och Joanna "Patti" Högberg.
Abercrombie-bögarna som rullar av båten ikväll stannar kvar en extra natt för att shoppa loss på Hollister och sedan självklart dansa loss i Zippers nya succélokal där temat lördag är Hard Contact.
För en Söderbögig hipster eller en lädrig och ganska queerigt björnig grupp grabbar av massa versioner finns anledning att stanna kvar till lördag natt för att uppleva MumsMums vid Strand kombinerat med en besök hos Garage där Pjotr och Staffan Lindberg har Blacklight med nyförlöste Robert Fux som värd (alltså han har haft premiär för Orlando på Stadsteatern i Skärholmen. Ingen bulle i ungnen ännu.). Heltrappan upp spelar Makkan gaypop. På Läderklubben SLM är discot igång och frampå småtimmarna så kan den som helt tappat byxorna ta sig till Basements underklädesfest som pågår till 08. Mer ovanför jord är det Ballroom på Berns som gäller. Snyggt, bra musik och mitt i smeten.
Såklart blir det även fest på Torget där Leo B spelar "80 & 90-tal + after ski, after beach, förfest i förorten och RajtanTajtan helt enkelt!". Mysstart på Roxy, Babs, Göken och på Side Track rekommenderas.
Så. Eller hur. De som gått iland fredag kväll kan inte annat göra än stanna i Eken.

QX GayMap


Men de som redan tröttat på den söta Stockholmsluften och istället väljer det salta stänken i väster kan följa med Katja och Gunn då de direkt från Galaxy tar sig ner till Göteborg och Club KGs säsongsavslutning på Nefertiti. I Göteborg väntar BeeBar och Gretas liksom Haket med stora varma öppna och festglada armar.
Inte minst på lördag natt då Gretas firar att man funnits till i 15 år. Festen leds av Tranzmission som showar som vore de byxmyndiga och musiken spelas av Bebulahoch Jim-Ess.
Grattis hela Greta-gänget!

QX GayMap


Tar man flyget till Malmö efter Galaxy-kryssen så funkar det att duscha hemma eller på hotellet innan man tar sig ner till Adelgatan och klubben MarQuee. Klubbens Stefan Rosengren berättar att kvällen bjuder på Malmös absolut bästa Latino-musik levererad av Dj Flaco!
För läderbögar bjuds det fredag afton på danskt smørrebrød. Orsaken till denna kulinariska satsning är att man skall locka över danska bröder till Malmö - och det vet vi ju att inte en dansk klarar sig utan mörkt rågbröd, tjockt med smör och så lite läcker ost, skinka eller saltrulle på det! Det är det kombinerat med øl som gör alla danska män så björnigt glada och trinda! På lördag är det clubkväll på SLM.
Lördag är det även dags för den parad av snygga skåningar som visas upp såväl bakom bardisken som framför när Wonk har fest. Man häpnar över det Skåne föder fram - och detta bara en bro från smørrebrødsorgierna!
Fest mycket, länge och hett – men festa klokt!

QX GayMap

Jon Voss
jon@qx.se

 
Bookmark and Share
 

Annons
Göteborg BEE KÖK & BAR
Malmö Bee Kök & Bar
Norrtälje Time To Crumble - Smulan goes Gay!
Stockholm Babs Kök & Bar, Broms Karlaplan, Chokladkoppen, Clarion Hotel Amaranten, Görvälns Slott, Hilton Stockholm Slussen, Hotel Skeppsholmen, Kitchen & Table Kungsholmen, Magnolia Open, Patricia Gaykväll, Scandic Malmen, Secret Garden, Torget, Urban Deli, Urban Deli Sveavägen
Älvsbyn Kaniskrogen
Skinnskatteberg Färna Herrgård och Spa
Järfälla Gourmetweekend
Nacka Urban Deli Sickla
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, Jailhouse, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Café Cavalier, dtm, G Lounge Skybar & Club, Hercules, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Porvoonkadun Baari, Vogue
Åbo Suxes
Oslo London Pub, Skeiv Kafé