QX.se GayMap Qruiser.com Shop
ADON
Thunder**ck
Fag For Real
Morran - den accepterade stere…
stellanbloggen
VARFÖR JAG HATAR MITT LIV JUST…
Tompalicious
Kaos & Skräck!
En hivdivas bekän…
Smittfri men fortsatt tufft fö…
Maria Hansson Nie…
HBTQ är mer än bara H och B...
General
sommar
En bögjävels betr…
Uppföljning, del 1 ”När DN mör…
jonvoss
Mångfald är regnbågens budskap
DJ KATJA GUSTAFSS…
Party 28/10
SEXPERTERNA
ÄLSKAR DU OCKSÅ ATT PRATA BÖGS…
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
Majs
Bandy
QXPrideTour
Snygga paket
Inside My Head
tre söta killar

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Lördag 22 oktober 2016
Läs QX Oktober 2016 här!
Läs QX Oktober 2016 här!
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Foto: Karin Törnblom
Leo B spelar på Torget på lördag och utlovar extra mycket glitter!

QX GayMap: Vinterns första fester

Äntligen!
 Snön har nått nästan hela vägen ner till Ystad. Nja. Nästa i alla fall! På gay och bokstavsklubbarna är det fullt pådrag nu i helgen. QX GayMap lotsar dig rätt!

STOCKHOLM
Förr i tiden (typ 90-tal) var den 30 november en natt då man fruktade slagsmål i stan. Nazister som gillade Kalle Dussin slogs med järnrör mot alla som inte såg ariska ut. Numera är de arga gossarna uppvuxna och deras riksdagsmän har tagit över griseriet att spotta åt "utlänningar" och slåss för "Sverige". Därmed är det just nu lugnt på stan - om inte Erik och Kenth har fått några järn för mycket under kavajen igen.
På 90-talet var det hett som attan i bögarnas lädervärld att klä sig i tighta jeans, höga kängor och vara redigt slätrakad. Ansiktsbehåring var lika vanligt som snö i Sahara och någon snyggaste skägg-tävling på Qruiser hade garanterat varit omöjlig att genomföra! I dessa dagar då talibaner snarare än skinheads inspirerar bögtrenderna fixar SLM en revival-kväll med Ska-musik dunkande ur högtalarna. Skin Night alltså och ju fler som följer temat, dess skojigare, även om killar med skägg såklart också är välkomna till Wollmar Yxkull!
För er som surar över allt rakat kan vi rekommendera att spana in alla snygga medlemmar på Qruiser som deltar i Skäggtävlingen. Klart imponerande!
Som vi redan tipsat om så blir det på lördag Öppet Hus på SLM i samband med World Aids Day. Föredrag och auktion och så massa dansande till GVK Addiction. Öppet 19.-30 - 03. Öppet hus betyder att alla killar är välkomna, men dresscode gäller!


QX GayMap
QX GayMap


På Paradise firas denna sista höstmånads dag med alla tre golv vidöppna. Andreas Graveleij ser till att alla mello och gay-pop-fans får sitt, Makkan att discofolket njuter och Pamela att dirty house-fansen svänger rumpa.
På lördag är det i samma hus Garage med The Meatmarket. Det betyder att kvällen styrs upp av Wiktor Sjövall och Alexi (numera stavas Alexxxi). Bra ställe att gå på efter Öppna huset på SLM - då är ni dessutom garanterat i rätt stämning!
Sedan riggas det om i Huset för måndagens WAD-gala som följs upp med en Club KG-fest.Fredag kväll kan man dansa med MumsMums på Moderna Museets fredagsbar. Börja med att se Wolfgang Tillmans utställning (läs intervjun med Tillmans i QX novembernummer) dit det är fri entré denna kväll. Trilla in på Moderna bar och dansa till Wallenberg och Apollo som levererar klassisk pianohouse!

QX GayMap


Öppet hus är det fredag på Posithiva Gruppen. som därmed inleder World Aids Day. WAD-Girls uppträder vid 21 och sedan drar de till Side Track och Paradise.

QX GayMap


WAD-Girls hinner inte ruscha förbi Torget på fredag. Men där är det ändå full fart med Dj Zeb som spelar house och på lördag blir det rena rama glitterorgien då Leo B. fixar ett Primetime kärleksfirande Världsaidsdagen till ära med musik från 80-talet och framåt.

QX GayMap


Fredag kväll är det lugnt på flatfronten. Men på lördag brakar det loss på Tvåpalatset där 30+ klubben FemmeQ har sin Adventsfest med legendariska Dj Christer Broman som spelar så kjolarna flaxar! Den exklusiva klubben Donna Scam fixar fest i en våning på Birger Jarlsgatan! Endast 100 kvinnor får plats så maila först för att kunna knös in! Och så har såklart Club KG öppet i sina nya lördagslokaler på Kungsgatan! KG är flatklubb men såklart öppen även för alla som gillar flator!

QX GayMap
QX GayMap
QX GayMap


Zipper välkomnar på lördag kväll alldeles speciellt "superstars" - vilket väl i praktiken innebär alla bögar i stan! Zipper Goes Hollywood är kvällens namn och de som får oss att på dansgolvet bli till en virvel av Montazamis är Micke Hi och Alex Waller.

QX GayMap


På Slakthuset är det Art of Sound på lördag natt. House och tech och Techhouse i en skön mix på flera dansgolv. På ett huserar per QX - vi slår såklart ett extra slag för vår namne som fick sitt namn efetr att han varit musikskribent i just QX. Kul va!


QX GayMap


I Malmö är det SLM-fest på temat NUF fredag kväll. Vill man inte hänga där eller ta tåget till Köpenhamn för lite gaymys så är ett hett tips att ta sig till Bedtime Bar på Mäster Johansgatan där Jackie Clean numera huserar! Underbar människa och snygg mixad bar.
På lördag har SLM klubb-kväll och Wonk uppmärksammar World Aids Day. Musik av Deejay Jonny, Carina DeSoleil och karaoke med Francesca.


QX GayMap


I Borås hos Magasinet är det WAD-fest med Ingis som DJ. I Partille är det åter tid för Club V.I.P i Gamla Stationshuset och i Kristianstad är det heldag på lördag med WAD-uppmärksamhet där man efter fackeltåg från Lilla Torg till RFSLs lokaler kan se film följt av extra pub öppet till 22. Fredagspuben är såklart också öppen!


QX GayMap
QX GayMap

Göteborg? Nej, nej, ingen ko på isen! Vi har inte glömt! Göteborg fick en alldeles egen artikel denna vecka!
Jon Voss
jon@qx.se

 
Bookmark and Share
 

Annons
Borås NYPREMIÄR - Club Glamour, RFSL Borås, Club Glamour
Eslöv Helg öppet hos Hardings
Göteborg Bee Bar, Crippas Café, Gretas Night Club, Haket Pub, Oktober-PARTY på BEE!
Kristianstad RFSL-pub
Malmö Bee kök & bar, WONK
Stockholm Babs Kök & Bar, Bitter Pills, Chokladkoppen, Clarion Sign Stockholm, Dj Leo.B på Secret garden, Hotel Skeppsholmen, KING KONG Sthlm, Scandic Malmen, Secret Garden, Side Track, SLM Stockholm, Tank, Torget, Urban Deli, Urban Deli Sveavägen
Sundsvall RFSL Sundsvall 45 år!
Östersund Regnbågscafé (Café Alexis)
Älvsbyn Kaniskrogen
Nacka Urban Deli Sickla
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, G*A*Y Copenhagen, Jailhouse, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar, SLM København
Århus Café Sappho, SLM Århus
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Café Cavalier, dtm, EDEL City, G Lounge Skybar & Club, Hercules, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Nuansa Massage, Porvoonkadun Baari, Vogue
Åbo Suxes
Tammerfors Mixei
Reykjavík Kiki
Oslo EXIT - Oslo, London Pub, So -for jenter som liker jenter
Bergen Fincken
Trondheim Club Me