QX.se GayMap Qruiser.com Shop
DJ KATJA GUSTAFSS…
DJ-SET BERLIN
ADON
Parningsdans
Majs
Karlskrona Pride Cruise 17/10
Maria Hansson Nie…
En Regnbågsförsamling behövs..…
Fag For Real
Present
En hivdivas bekän…
Alexander Wang goes H&M
Anders
Dimma på landet
QueerAsMe
Uppmaning till alla smaklösa f…
En bögjävels betr…
Arga vita män, Del 2
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
jonvoss
Låt dig inte luras av främling…
Zipper Stockholm
Kära Zipper-vänner!
Life is a DRAG!
"Star Spangled Banner"
Typdoris
Lördag natt!
Inside My Head
Skäggig Snygging 121!
QXPrideTour
Tack för i år!
MA♥JESTY OF FANTA…
Samtal med mamma

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Lördag 20 september 2014

QX sept 2014 som PDF
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Leo B spelar på Torget på lördag och utlovar extra mycket glitter!
Foto: Karin Törnblom
Leo B spelar på Torget på lördag och utlovar extra mycket glitter!

QX GayMap: Vinterns första fester

Äntligen!
 Snön har nått nästan hela vägen ner till Ystad. Nja. Nästa i alla fall! På gay och bokstavsklubbarna är det fullt pådrag nu i helgen. QX GayMap lotsar dig rätt!

STOCKHOLM
Förr i tiden (typ 90-tal) var den 30 november en natt då man fruktade slagsmål i stan. Nazister som gillade Kalle Dussin slogs med järnrör mot alla som inte såg ariska ut. Numera är de arga gossarna uppvuxna och deras riksdagsmän har tagit över griseriet att spotta åt "utlänningar" och slåss för "Sverige". Därmed är det just nu lugnt på stan - om inte Erik och Kenth har fått några järn för mycket under kavajen igen.
På 90-talet var det hett som attan i bögarnas lädervärld att klä sig i tighta jeans, höga kängor och vara redigt slätrakad. Ansiktsbehåring var lika vanligt som snö i Sahara och någon snyggaste skägg-tävling på Qruiser hade garanterat varit omöjlig att genomföra! I dessa dagar då talibaner snarare än skinheads inspirerar bögtrenderna fixar SLM en revival-kväll med Ska-musik dunkande ur högtalarna. Skin Night alltså och ju fler som följer temat, dess skojigare, även om killar med skägg såklart också är välkomna till Wollmar Yxkull!
För er som surar över allt rakat kan vi rekommendera att spana in alla snygga medlemmar på Qruiser som deltar i Skäggtävlingen. Klart imponerande!
Som vi redan tipsat om så blir det på lördag Öppet Hus på SLM i samband med World Aids Day. Föredrag och auktion och så massa dansande till GVK Addiction. Öppet 19.-30 - 03. Öppet hus betyder att alla killar är välkomna, men dresscode gäller!


QX GayMap
QX GayMap


På Paradise firas denna sista höstmånads dag med alla tre golv vidöppna. Andreas Graveleij ser till att alla mello och gay-pop-fans får sitt, Makkan att discofolket njuter och Pamela att dirty house-fansen svänger rumpa.
På lördag är det i samma hus Garage med The Meatmarket. Det betyder att kvällen styrs upp av Wiktor Sjövall och Alexi (numera stavas Alexxxi). Bra ställe att gå på efter Öppna huset på SLM - då är ni dessutom garanterat i rätt stämning!
Sedan riggas det om i Huset för måndagens WAD-gala som följs upp med en Club KG-fest.Fredag kväll kan man dansa med MumsMums på Moderna Museets fredagsbar. Börja med att se Wolfgang Tillmans utställning (läs intervjun med Tillmans i QX novembernummer) dit det är fri entré denna kväll. Trilla in på Moderna bar och dansa till Wallenberg och Apollo som levererar klassisk pianohouse!

QX GayMap


Öppet hus är det fredag på Posithiva Gruppen. som därmed inleder World Aids Day. WAD-Girls uppträder vid 21 och sedan drar de till Side Track och Paradise.

QX GayMap


WAD-Girls hinner inte ruscha förbi Torget på fredag. Men där är det ändå full fart med Dj Zeb som spelar house och på lördag blir det rena rama glitterorgien då Leo B. fixar ett Primetime kärleksfirande Världsaidsdagen till ära med musik från 80-talet och framåt.

QX GayMap


Fredag kväll är det lugnt på flatfronten. Men på lördag brakar det loss på Tvåpalatset där 30+ klubben FemmeQ har sin Adventsfest med legendariska Dj Christer Broman som spelar så kjolarna flaxar! Den exklusiva klubben Donna Scam fixar fest i en våning på Birger Jarlsgatan! Endast 100 kvinnor får plats så maila först för att kunna knös in! Och så har såklart Club KG öppet i sina nya lördagslokaler på Kungsgatan! KG är flatklubb men såklart öppen även för alla som gillar flator!

QX GayMap
QX GayMap
QX GayMap


Zipper välkomnar på lördag kväll alldeles speciellt "superstars" - vilket väl i praktiken innebär alla bögar i stan! Zipper Goes Hollywood är kvällens namn och de som får oss att på dansgolvet bli till en virvel av Montazamis är Micke Hi och Alex Waller.

QX GayMap


På Slakthuset är det Art of Sound på lördag natt. House och tech och Techhouse i en skön mix på flera dansgolv. På ett huserar per QX - vi slår såklart ett extra slag för vår namne som fick sitt namn efetr att han varit musikskribent i just QX. Kul va!


QX GayMap


I Malmö är det SLM-fest på temat NUF fredag kväll. Vill man inte hänga där eller ta tåget till Köpenhamn för lite gaymys så är ett hett tips att ta sig till Bedtime Bar på Mäster Johansgatan där Jackie Clean numera huserar! Underbar människa och snygg mixad bar.
På lördag har SLM klubb-kväll och Wonk uppmärksammar World Aids Day. Musik av Deejay Jonny, Carina DeSoleil och karaoke med Francesca.


QX GayMap


I Borås hos Magasinet är det WAD-fest med Ingis som DJ. I Partille är det åter tid för Club V.I.P i Gamla Stationshuset och i Kristianstad är det heldag på lördag med WAD-uppmärksamhet där man efter fackeltåg från Lilla Torg till RFSLs lokaler kan se film följt av extra pub öppet till 22. Fredagspuben är såklart också öppen!


QX GayMap
QX GayMap

Göteborg? Nej, nej, ingen ko på isen! Vi har inte glömt! Göteborg fick en alldeles egen artikel denna vecka!
Jon Voss
jon@qx.se

 
Bookmark and Share
 

Annons
Göteborg BEE KÖK & BAR, Gretas Night Club, Haket Pub
Malmö Bee Kök & Bar, Klubb Utopin Live: Tami Tamaki
Norrköping Pink Fridays
Stockholm Babs Kök & Bar, BEARBAR @ SLM, BISTRO BY ADAM, Bistro Sjöstad, Candy, Chokladkoppen, Copacabana, Mälarpaviljongen, Maskeradaffären, Posithiva Gruppen, QueerTango Nybörjarkurs, Side Track, Slakthuset, SLM Stockholm, Koloni Strömparterren, Torget, Urban Deli, WONK - Lipsync For Your Life
Skinnskatteberg Färna Herrgård och Spa
Nacka Koloni Saltsjö-Duvnäs, Suburban Deli
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, G*A*Y Copenhagen, Jailhouse, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar, SLM København
Århus Café Sappho, SLM Århus
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Adams Club & Restaurant, Café Cavalier, dtm, EDEL City, Hercules, Hugo´s, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Nuansa Massage, Porvoonkadun Baari, Positiiviset ry – HivFinland 25 vuotta/år The WAD Girls juhlashow/jubileumsshow, Vogue
Åbo Suxes
Tammerfors Mixei
Reykjavík Kiki, Kjallarinn, Samtökin 78
Oslo Elsker, EXIT - Oslo, London Pub, So -for jenter som liker jenter
Bergen Fincken
Trondheim Club Me