Mette-Marit
Mingelproffs

– Att jag kämpat med mina knipövningar hela nedrans året och numera helt torrlagd. Så det så!

Petter Wallenberg
Driver klubben Mums Mums och tidningen Mums. Även musikproducent.

– Vaddå, är 2012 slut? Jag fattar ingenting. Jag minns det som i går när jag tog årets första öl på Side Track. Jag sitter ju fortfarande här. Shit vilken dyr nota det kommer att bli! Hela mitt pensionssparande har gått rakt ner i deras kassa. Fast det är nog en säker investering, för det är ju här jag kommer att spendera pensionen… Förlåt, hur var frågan nu igen?

Anna Högkil
Moxyboss

– Det var att Loreen valde att uppträda hos oss på Moxy, helgen innan hon vann finalen. Det var många klubbar som kontaktat henne, men hon valde oss. Privat var det bästa min och min tjejs båtsemester. Tillsammans med goda vänner hade vi en underbar semester, trots vissa fadäser. Jag är inte så kunnig på sjön. Men det ska jag bli!


Ulrika Westerlund
RFSL:s förbundsordförande
– 2012 var ett händelserikt år. Jag är otroligt glad över att vi har fått se slutet på tvångssteriliseringarna av transpersoner under det här året, och att hiv-prevention och hiv-positivas situation har blivit ett samtalsämne igen.

Anna Benson
Skrivit boken C, förutom författare även konstnär och journalist.

– 2012 har varit ett otroligt händelserikt år för mig. Om jag får välja tre saker, så skulle det vara följande:
Ett: Att komma ut. Det kändes som en väldigt stor grej för mig att berätta vem jag är, även om det är en väldigt sorglig historia och även om det var under lite annorlunda former, det vill säga i min bok C. När jag väl insåg att jag var förälskad i någon av samma kön för första gången smög jag med det alldeles för länge.
Två: Att få möta kärleken igen.
Tre: Att få bidra till kampen mot bröstcancer på olika sätt. Inte mist med mitt engagemang i Rosa Bandet.