Berätta lite om dig och vad du har gjort?
– Jag var kär i musiken redan som liten. När jag var tonåring deltog jag i musikaliska shower i min hemstad Bydgoszcz i Polen. Sen flyttade jag till England där jag studerade journalistik och popmusik i tre år. Efter detta återkom jag till Polen och jobbade som journalist i 2,5. Jag flyttade till Sverige i början av 2012. Det här är ”my place on Earth”! Jag satsade direkt på att lära mig språket fort, och det faktum att det svenska språket är jättesexigt hjälper väldigt mycket! Samt att mina kära vänner körde ‘the hard way’ med mig och inte ville prata för mycket engelska. Det var värt det många gånger om!

Beskriv din musik!
– Min musik stil är en blandning av pop, dance och disco med en liten touch of schlager. Stark falsett är min trademark vokal-mässigt. Jag komponerar och skriver mina låtar själv. Men ibland co-jobbar jag med någon för att få nya ideer och sounds. Så gjorde jag med min EP ”Fantasy” – musiken på den är co-skriven av Darek Paliga, en über-duktig gubbe från Polen. Jag skulle gärna vilja samarbeta med någon svensk låtskrivare/producent i framtiden för att få ny inspiration.

Var är videon inspelad?
– Vi filmade videon i Polen. Jag producerade den själv, med hjälp av några kära och talangfulla vänner. Jag hade jobbat som journalist och production team leader på tv innan jag flyttade till Sverige, så jag hade ju lite erfarenhet inom detta område.

Vad har du för musikaliska förebilder?
– Jag beundrar Kylie Minogue till exempel. Hon kan kombinera en stor, kommersiell scenshow med högkvalitativ musik och sjunger jättebra live. Samtidigt lyssnar jag gärna på jazzoldies av Frank Sinatra. Men jag brukar lägga större vikt vid själva låtarna än artisterna: finns det en bra låt av en inte så känd artist så lyssnar jag gärna på den. Jag gillar när det finns mycket melodi och luft i sångerna.

Vem är K i filmen, det är inte tydligt om det är en man eller kvinna men det ser ut som en man i slutscenerna?
– Suspense… Det är jag som kommer in i sovrummet på slutet av videon. Själva låten handlar om ett par som älskar varandra väldigt mycket men som hade bråkat för första gången på väldigt länge. I videon tänkte jag visa att ibland bråkar man med sig själv också, men att det är viktigt att uppskatta den man är och att alltid komma ihåg att älska sig själv och kunna förlåta att man inte alltid är perfekt.

Kubas hemsida