Inför nästa veckas Pink Christmas som sedan några år arrangeras i Lucia-veckan, har nu programmet färdigställts och presenteras på Qruiser-bloggen, en egen hemsida och på Facebook.
Redan torsdag kväll startar firandet av en rosa jul med att Rainbow Gospel har sin numera traditionella julkonsert i Sankt Paulskyrkan på Mariatorget. Sedan följer det konsert med Stockholms Gaykör och Sapphonia till helgen då det även är björnfest.
Under självaste Pink Christmasveckan har gayklubbar och olika gayvänliga restauranger tagit upp jultemat lite extra och på flera ställen säljs specialframtagna drinkar där 5 kronor går till Regnbågsfonden som i år samlar in pengar till HBT-rörelsen i Uganda.
I helgen har dessutom RFSL sin första av två julmarknaden i samband med det rosa julfirandet. Nu på lördag blir det loppis 11-17 med en andra runda den 11 december 18–20. Även här går det pengar till RFSLs arbete i Uganda men även Indonesien, Turkiet och Namibia.
Även om veckan fylls av julglittrande aktiviteter så är det tveklöst helgen 13-15 som blir peaken.
På lördagen kommer för första gången äntligen en Pink Christmas Lucia att krönas i centrala stan! Och på söndagen den 15 december genomförs Regnbåsgmässans traditionella Gay Jul-friande, detta år i Johannes kyrka. Här kommer RFSL och en representant från organisationen SMUG i Uganda att ta emot pengarna som samlats in under året via bland annat Mälarpaviljongen och stora bidrag från Jonas Gardell, Henning Mankell, Jan Guillou, Ann-Mari Skarp, Anne Holt och Tine Kjær .
Så för er som planerar att julshoppa i Stockholm är det ett hett tipsa att satsa på kommande eller än hellre nästkommande helg då stan kommer att fullständigt bubbla i rosa julskimmer!




Selin och Kjeller fixar Pink Christmas