Pink Christmas firas årligen i Stockholm dagarna kring Lucia. I år har Biblioteksgatans undersköna krypin Zink Grill och Wiener Caféet tagit den rosa julveckan ab notam och dessutom passar man på att stötta Regnbågsfonden.
Och ikväll – denna magiska natt varje år då vi vakar för att möta ljusets drottning – är det en som legendariska Jonas Andersson beskriver det, ”megasuper” lussevaka på Zinks torsdagsklubb Coq au Vin.

Jan Hietala har bokrelease for Inconclusive Evidence

Marcus Ullmarker lyser inte bara upp stället med sin skönhet utan även med sin musik, det är lussetapas och det är inte minst en bokrelease för Jan Hietalas ”Inconclusive Evidence” om queer arkiktektur. Bara det gör att gästlistan av heta och tunga kulturpersonligheter kommer vara så lång i natt att den röda mattan känns för kort.
Den som väljer en Pink Coctail ger samtidigt 5 kr till Regnbågsfonden som detta sitt första år samlar in stöd till hbtq-arbetet i Uganda. Och hela veckan ut kan man sippa cocktail på Zink och rosa champagne på Wiener Caféet så att en femkrona trillar in i den viktiga fonden.