Ladda ner QX juni som PDF

Queen Conchita
Med mascaran rinnande nerför kinderna stapplar Conchita Wurst upp mot scenen i B&W Hallerne. Hon tar emot Eurovisiontrofén och höjer sin knutna näve:
– Den är kvällen tillägnas alla som tror på en framtid av fred och frihet. Ni vet vilka ni är. Vi är en enhet och vi är ostoppbara!
Där och då skrevs ett nytt kapitel i Eurovision Song Contests 59-åriga historia.

Europride i Oslo
20-29 juni är Oslo värd för EuroPride. Det blir det största event som Norge har arrangerat för HBT-communityt då den norska huvudstadens Skeive dager blir EuroPride. QX Ronny Larsson har rekat inför den stora regnbågsfesten.

Ljuvliga Laverne
Orange Is The New Black kretsar runt en vit medelklasskvinnas plötsliga möte med fängelseverkligheten, men tv-seriens sanna stjärna är en av birollerna. Laverne Cox är transkvinnan som i rollen som Sophia representerar sin egen grupp, och tittarna älskar henne. QX pratade transfrågor och tv-klimat med Cox, inför säsong två av tv-serien.

En racingförare berättar
”Jag är uppväxt i en motorfamilj”, säger Andreas Johansson. ”När jag var ett år gammal satt jag i barnvagnen på motorklubben i Kristinehamn och tittade när pappa körde, så intresset odlades tidigt. Men jag måste säga att jag känner mig lite ensam som gay i den här världen. Det är knappast ett intresse man delar med så många andra bögar…”

Stina Gardell
Producenten Stina Gardell skildrar äldres kärlek till livet i filmen Optimisterna. Sin egen kärlek fann hon först när hon var 43.

Dessutom: Bo gay från Österlen till Härnösand. Tre favoritcaféer i Stockholm. Turist i Stockholm. QX-killen Stephano. Mariah Careys album. Nya X-Men filmen och nya bok av Annika Lantz.