– Lena Berglunds flatkryssningsäventyr fortsätter…l

Måndag morgon.
Båten anländer till Porto Vecchio tidigt på morgonen. Jag vaknar hungrig och tar mig upp till The Window Café där en härlig frukostbuffet väntar med allt man kan tänka sig.
Ryggsäcksflatorna har vaknat och ska ut på sightseeing i fotvänliga skor.
Jag är fortfarande nyfiken på vad dom har i sina ryggor…
Flip-flopsflatorna äter lugnt sin frukost och tycker att det blåser för mycket för att gå i land. Själv väljer jag idag att stanna kvar på båten. Efter frukost går jag till gymmet en sväng för att försöka gå bort träningsvärken från nattens dansande… Jag går också förbi Azamaras SPA för lite massage. Och jag inser att jag befinner mig i något sorts vakuum, ett skönt vakum. Jag har liksom aldrig varit på semester helt själv och njuter av att bara låta tiden gå och se var jag hamnar.

Sen är det dags för lunch. Jag sätter mig med några kvinnor som jag pratat med kvällen innan som även dom är solo ombord. Helt plötsligt hamnar jag i samtal med människor jag kanske inte skulle prata med om jag haft sällskap på resan. Spännande!
Majoriteten är mellan 40-60 års ålder, men annars finns allt från 25 till 85 finns ombord. En härlig kvinna i 60-års åldern är på båten med sin dotter som behövde en uppiggande resa efter ett jobbigt uppbrott från sin flickvän. Hon berättar stolt att hon själv, dottern och dotterdottern är lesbiska.
En annan kvinna, även hon i 60-års åldern, berättar att hon efter att hennes partner gått bort efter 34 år tillsammans, åker på kryssning varje år.
Alla berättar glatt att dom första dagarna alltid är lugna och fridfulla, men snart börjar olika drama sätta fart…

Eftermiddagen tillbringar jag vid poolen. Jag ser att HON är där med ett gäng. Snygg och vältränad, och jag hör henne skratta…

Ett nytt gäng kommer förbi och drar med mig på vinprovning innan det är dags att göra sig iordning inför kvällen. Ikväll är det temakväll: Dress to impress, formal night. Jag tog med mig en långklänning, men med tanke på värmen och dansgolvet får det bli en kort svart skinnklänning och högklackat.
Jag tar hissen och träffar Clarissa från Houston, Texas. Vi går tillsammans till matsalen och hamnar vid ett bord som är blandat med personal och gäster, äldre och yngre. Jag fullkomligt älskar alla åldersmixen här. Stämningen är på topp och maten är fantastiskt god.

Efter middagen drar alla till baren och musiken sätter fart. Dj Rockaway, en karismatisk ball tjej, bygger upp stämningen. Hon äger dansgolvet och ingen sitter still. Alla dansar.
Plötsligt står HON framför mig i en tajta ljusblå vitrandiga byxor och vit skjorta. Ansiktet är inramat av kolsvart hår och hon säger:
Dance with me!