Tio år sedan premiären men L Word lever kvar på internet

Det var revolutionerande när L Word kom, ingenting hade tidigare skådats på tv. I alla fall inte när det kommer till flator, visst hade vi sett Queer as Folk men det här var något helt nytt. Ett gäng färgstarka lesbiska tjejer porträtterades och vi fick följa Shane, Alice, Bette, Tina, Jenny, Helena, Dana och Kit i deras vardag i sex säsonger. Mellan 2004-2009 förgyllde de vår annars straighta tv-tablå och fick oss att sitta bänkade framför TVn.

Men trotts att det är mer än fem år sedan det sista avsnittet av L Word så lever karaktärerna kvar. På sociala medier har det skapats fan-konton som regelbundet uppdaterar vad karaktärerna håller på med i dag, fiktivt såklart. Det skrivs också otaliga Fanfiction-berättelser där privatpersoner fortsätter att hålla serien vid liv.

En av det mest utstående är twitter- och facebook-kontot ”Mordern L Word”. Där kan vi läsa statusuppdateringar som om det vore från karaktärerna själva. För ett tag sedan fick hon även möjligheten att intervjua Rachel Shelley som spelar Helena Peabody. Hon frågade om Schelley ville se en ny säsong eller en film av serien och Schelley svarade:
”Låt oss göra båda! En film, en ny TV-säsong, en Broadway-musikal, en opera, en tecknad serie, en animation, ett radio drama… Oändliga möjligheter.”

Hoppet lever som sagt kvar för en öppning, sedan om det blir en film eller ny säsong spelar mindre roll, så länge vi får se något nytt från tjejerna i West Hollywood.