Varför en sommarlåt nu när sommaren är slut?
– Därför att låten och musikvideon är en hyllning till den svenska sommaren och att vi därför tycker att den fungerar lika bra oavsett vilken årstid det är. Texten tar upp allt det typiska med den svenska sommaren och driver lite lätt med att vi svenskar ofta älskar sommaren mer när den inte är här eftersom många tillbringar sommarmånaderna med att klaga på att det är för varmt, att det regnar för mycket eller att det är för trångt på badstranden.

Videon går ut på att du hjälper folk med olika sommarproblem, vad har du själv stört dig på i sommar?
– Jag tillhör de som hela tiden har sagt till mina vänner ”man ska ju inte klaga på värmen när den äntligen är här, men är det inte lite väl varmt nu?” och jag har sökt mig till svala platser. Att göra spelningar med Diamond Dogz iklädd en knallgul galonkappa i tretio graders värme har också utlöst en del reaktioner hos mig!

Plattan var väldigt somrig, kan ni fortsätta spela låtarna även i höst?
– Paketeringean av plattan och konceptet är mer somrig än själva låtarna. Egentligen är det bara den första singeln Min utegrill och den nya Svenska sommaren punkt com som har något med sommar att göra. De övriga handlar om strippor i Paris, solsemester utomlands och kärlek under vatten så förhoppningen är att den ska fungera året om.

Hur sammanfattar du sommaren 2014?
– Vädermässigt har den varit helt fantastisk och även om det inte har funnits tid för någon semester så har jag nog aldrig haft så kul en sommar och då¨råknar jag även in de där somrarna när jag var liten och plaskade runt i Dalälven med kusinerna hemma i Älvkarleby. Spelningen med Diamond Dogz på Stockholm Pride var definitivt en av höjdpunkterna!

Vad händer härnäst för Diamond Dogz?
– Lördag 16/8, det vill säga ikväll, spelar vi på Balkongfesten i Gävle! Vi planerar också för nästa album med release våren 2015, men kommer att släppa ännu en singel från debutalbumet ”Min utegrill och andra grillbitar i höst” och jag hoppas att vi får ihop en musikvideo till den också så klart. För hösten 2014 är det lite tv på gång och spelningar på bland annat Berns i Stockholm och även ute i landet. Bland annat föreställningen Ett Gävla liv i Gävle som jag själv sätter upp på Gävle teater 30 och 31 oktober med gästartisterna Shirley Clamp och Erik Linder.

Diamond Dogz hemsida