Efter en rad år med Gaynight on Galaxy-kryssar tar nu en ny konstellation över den gungande gayfesten på Ålands Hav.
Kvar är Johan Bergquist som hookat upp med Kent ”Bernhard” Bernhardsson och de två berättar nu att de höjt ambitionsnivån.
– Det blir jultema med tomten och hans sexiga nissar som delar ut klappar till de första att borda Galaxy. Och internationella stjärnor kommer ombord, berättar Bergquist.
Hur kom det sig att du och Bernhard blev ett gaykryssarpar?
– Vi har känt varandra ett antal år och jag är oerhört imponerad över allt han förtar sig. Sedan är Bernhard charmig med en väldigt varm och vänlig själ.
– Vad är skillnaden med den här satsningen på Candy-kryssen jämfört med det du varit med om tidigare?
– Den stora skillnaden är väl dels att jag gör kryssningen med en ny partner, och att detta blir första gången med ett särskilt tema, jultema. Sedan att vi tar in lite nya delar i kryssningen med gott om internationella stjärnor ombord känns fantastiskt.
På båten kommer foton tagna av Mike Ruiz att visas. Den amerikanska ”superfotografen” som fotat alla de hetaste namnen i Hollywood. Med sig har han Amanda Lepore presenterad som ”the most expensive body on earth”.
Förutom att mingla med Ruiz kommer Lepore framföra sin hits.
En gaykryss utan ABBA är som en fis i rymden – så självklart, med Svenska Teaterns uppsättning i åtanke, blir det Mamma Mia-film i karaokeversion!
På scen står dessutom Alcazar. Så räkna med discogrooves på dansgolvet. Lady Diamond med Sitges-väninnor, kända från Kolingsborgs legendariska julfester, är på scen liksom fantastiska Duo RAW.
Dansgolv bjuds såklart så man kan svettas ur sig lite av vodkan. Dj Makkan spelar högst upp sin av GayStarNews hyllade mix av RnB, HipHop och 80-90-talsmusik. Stora golvet där även scenen är, sköts av Andreas Graveleij och Alex Waller i en blandning av typ allt; schlager, house, mello och hits. Candy Girls Floor styrs upp av Mjasan som har placerat underbara Pamela och kollektivet Female DJ Revolution som musikleverantörer.
Och nytt inslag är att de som gillar cheek to cheek och lite mognare tongångar har fått ett eget dansgolv med foxtrot, bugg, vals och klassisk dansbandsschlager.
– Här kommer det gaygnussas kan vi lova, utropar Johan och Bernhard.
Hemresan, som har en tendens att bli lite lång, kommer lättas upp av karaoke.
Och väl tillbaks i Stockholm står Candy-klubben redo att ta emot de som har orken kvar efter en natts fest och glam!
Bokningen är såklart redan igång och det är så här:
Gillar man inte att knö ihop sig i hytterna längst ner så bör man boka i god tid. Så slå till nu!
– Ser det bra ut med bokningarna?
– Ja intresset för just helheten känns påtaglig i år. Att man ser alla delar som dels kryssningen erbjuder, men även taxfree, barer, restauranger och vår fantastiska skärgård. Som en liten miniweekend där man även tar några dagar i Stockholm efter kryssningen.

Mer info och hyttdelingsförslag finns och läggs ut i Candy Christmas Cruise Qruiserklubb.