QX tog ett snack med den färgglatt klädda och välpumpade mannen från Palm Springs.
Hur kommer det sig att du är en av deltagarna i Allt för Sverige?
– Jag jobbar som trädgårds- och inredningsarkitekt, och misstänkte att det jag drogs till estetiskt hade med mitt arv att göra. Jag gillar 50-talsstilen och modern arkitektur, och jag märkte att min känsla för form och funktionalitet påminde om det svenska tänket. Och med det hamnade jag i Sverige för Allt för Sverige.

Vad är din familjekoppling till Sverige?
– Min farmor kom till USA från smålandstrakten när hon var 19 år. Hon var min ”farmor” och jag älskade henne väldigt mycket.

Vad visste du om Sverige innan du kom hit?
– Uppfattningen jag hade visade sig stämma: Oförstörd skönhet, en omtanke för varandra och naturen, effektivitet, intresse för design, ABBA, och en hälsosam livsstil. Jag blev förälskad i Sverige och ville inte åka hem. Jag åkte hem stolt, och med en förståelse för mitt arv.

Så, vem är du?
– Jag fyllde 50 i somras, och är en glad kille som gillar att vakna och ge mig ut och springa. Jag är konst- och designintresserad, gillar att äta på restaurang, åka skidor, både slalom och längd, att simma, vandra, träna, spela biljard, bowla, dansa, se filmer, hålla på med trädgården, och delta i olika former av volontärarbete.

Puh! Det låter som du är en aktiv man. Men berätta mer personlighetsmässigt.
– Jag är social, men gillar också ensamhet. Jag är varm, självsäker, medkännande, omtänksam, passionerad, lojal, romantisk och nostalgisk. Jag är lite av en perfektionist och tror på att framkalla det bästa av min omgivning. Och jag ogillar drama och bråk.

Är du singel?
– Ja (djup suck). Jag längtar efter ett kärleksfullt förhållande. Mina föräldrar har varit gifta i 54 år och det vill jag också ha. Jag dejtar lite och hoppas hitta en kille som är självsäker, sexig och omtänksam.

Hur är det att bo i Palm Springs?
– Det finns inget ställe som Palm Springs! Det är dynamiskt och avslappnande. Det är jämt soligt, och fullt av golfbanor, palmer och pooler, och i bakgrundens syns snötäckta berg. Så under samma dag kan jag åka skidor och ligga vid pooolen och bättra på brännan.

Läs mer om Troy och vad han säger om gaylivet i Palm Springs, sin kropp och vilken nedre region han får mest komplimanger för…


Allt för Sverige, SVT1, 20.00