– I samarbete med Centrat för allas lika värde så drar vi på med ett evenemang på självaste julafton, berättar Majs Keller, en av eldsjälarna som placerat Söderhamn på den svenska hbtq-kartan.
På Centrat i Söderhamn, som även utläses Centrum för alla, har man arbetat hårt för att få ihop över 100 stycken av ”barnens matkasse” som hjälper familjer som inte haft råd att köpa julmat. Och för de som inte har möjlighet att fira jul tillsammans med andra eller i ett hem står Centrat öppet på självaste julaftonen.
Till firandet kommer bland annat Nino Ramsby med sin gitarr för att sprida julglädje.
– Jag tänkte försöka hinna fixa lite innan eller under dagen, berättar Keller. Från 15.00 kommer Centrat vara öppet för den som vill hänga, klä julgran på ett sätt hen själv tycker och det kommer att finnas alkoholfri dryck och lite snacks som RFSL Hälsingland skänker.
Även i Stockholm har RFSL traditionsenligt öppet på julafton. ”Julaftonsfirandet börjar tidigt på eftermiddagen, och håller på så länge som de som är med vill att det ska hålla på. Under dagen bjuds det på vegetarisk och icke-vegetarisk julmat, umgänge, spel och mycket annat! Det spelar ingen roll om du firar jul normalt sett eller inte, utan alla är välkomna att tillsammans ha det mysigt under dagen.”
Så skriver Stockholmsavdelningen och vill du vara med går det bra att maila till [email protected] och ange “Julafton”.





I Stockholm är det på julaftonens kväll öppet även på läderklubben SLM. Klubben har dessutom extraöppet inför jul och nyår måndag och tisdag, öppet på tisdag för juldagsfirande och såklart öppet för nyårsfest och som alltid fredag och lördag. Imponerande!



I år har det nya tillskottet till gayklubb och barscenen Secret Garden kastat om tankarna på hur ofta och hur länge en gayinriktad krog kan ha öppet! På självaste Julafton slår Secret Garden på extratrumman och håller öppet 12 – 05! Detsamma gäller på Nyårsafton. Dj Julaftonsnatten är Anthon Gyllensten.



Även nyöppnade baren Bitter Pills satsar på Julaftonsfest! Från klockan 17 till ca midnatt är det öppet för de som vill kombinera familjefirande med gayhäng eller helt enkelt satsar fullt ut på hbtq:ande.


På juldagen blir det fester runt om i landet. I Uppsala arrangeras den första flatfesten någonsin på en juldag! Flatfest betyder såklart att alla hbtq-personer och vänner är välkomna att dansa till Dj Milad och Kongo, njuta av Imaa Queen och lyssna till trummor där Hajjan Habhani skapar ljudet.




I Malmö är det traditionsenligt fest på Juldagen på Wonk då även BeeBar är öppet medan klubben Fame har öppet på Annandag jul!
I Göteborg är det BeeBar som håller ställningarna på Juldagen med Dj Tom vid musikspakarna.



Juldagen i Stockholm firas förutom på SLM och tjejfesten vi tidigare skrivit om även hos Wonk Stockholm där Leo b. spelar på övervåningen, Carl Durelius svängig dansmusik och Admira Thunderpussy är värdinna ”all over the place”. Klassisk fest, för 22 gången (!) är Annandagens Monday Bar som i år håller till i Slakthusets briljanta lokaler. Lokala DJs som spelar trance, psy, prog, techno, hardstyle och hardcore. Dansa!