Rowling: Självklart är homosexuella säkra på Hogwarts

Ett av Rowlings fan tweetade henne och frågade rakt ut om Hogwarts var en säker plats för hbt-personer. Några minuter senare kom ett kort men uppriktigt svar från författarinnan: ”But of course.”

Räcker ut handen till hbt-personer
Rowlings svar, som grovt översatt betyder: Givetvis, har mötts av hyllningar världen över. Det är dock inte första gången som Rowling har räckt ut handen till hbt-samhället. För några år sedan avslöjade hon att Hogwarts rektor, Dumbledore, i själva verket var gay och att han som ung haft en romans med sin ärkefiende Grindelwald.

I samband med att Dumbledore lämnade garderoben sa hon även i en intervju att det aldrig varit någon nyhet för henne att modiga och smarta män kan älska andra män.

Potter-läsare har ett öppnare sinne
Dessutom visar ny forskning att barn som läser Harry Potter böcker har en större acceptans och tolerans mot hbt-personer. Undersökningen heter: The greatest magic of Harry Potter: Reducing Prejudice vilket betyder: Harry Potters största magi: Reducering av fördomar.

På sin hemsida Pottermore skriver Rowling fortfarande kortare epiloger om karaktärerna i Harry Potter-världen. Senast en artikel skriven av karaktären Rita Skeeter där det senaste trollkarlsskvallret tas upp.

Ny forskning visar att barn som läser Harry Potter böcker har en större acceptans och tolerans mot hbt-personer.
Ny forskning visar att barn som läser Harry Potter böcker har en större acceptans och tolerans mot hbt-personer.