Amerikanska The Fosters går på amerikanska kanalen ABC Family och handlar om ett lesbiskt par och deras barn. Serien, som prisats av HBTQ-organisationen GLAAD, är just nu inne på sin andra säsong och har fått klartecken för en tredje säsong.

I veckan visades en kyss mellan trettonåringarna Jude och Connor som en del i en story om att fundera över sin sexualitet när man är i tonåren. Jude är ett av det lesbiska parets fem barn, som består av både biologiska och adopterade ungar.

Kyssen är den första i amerikansk tv mellan två så unga rollfigurer och har hyllats i gaymedia för att ge unga HBT-personer en story att känna igen sig i. Seriens skapare, Peter Paige (som spelade en av rollerna i amerikanska Queer as Folk) berättar att han sakta byggt upp till detta ögonblick och att det inte skulle vara en liten grej som ”plötsligt bara hände”.
– Connor och Judes band har vuxit sig allt starkare sedan säsong ett och nu var det dags att ta nästa steg, berättar Peter Paige för sajten The Wrap.
Viss kritik uppstod så klart också för att rollkaraktärerna var så unga men Peter Paige menar att kritikerna inte sett hela serien.
– Om folk vill döma detta som opassande så kanske de ska ta sig en titt på hela serien och se hur försiktigt och oskyldigt vi har hanterat detta.

Serien visas ännu inte i svensk tv.