Med två genrep och så självaste finalen på gigantiska Friends Arena går det inte annat än att räkna med ett enormt inflöde av såväl svenska som från Europa tillresta ESC-fantaster av homofilt snitt.
Och gayklubbar, barer och restauranger gör sig redo för invasionen!
På Torget där Magnus Carlsson i tisdags gjorde stor succé är det på fredag tema Sikta mot stjärnorna med clown-fest och DJ Anders Olsson som spelar 90-tal och på lördag kväll kan man såklart kika på festivalen live.



Grannkrogen Secret Garden som imponerar med sina öppettider 12-03 alla dagar i veckan, men härlig innergård, och uteservering med infravärme öppen till 02.30 har självklart Melodifestivaltema i helgen. Fredag kväll kan man dock se Ru Paul på storbildsTV. Lördag är det Melodifestivalen som körs!



Styr man stegen upp på Södermalm är det tre barer och restauranger som specialinriktar sig på homobigaytransqueer-folket! Vid Hornstull är det Bitter Pills som har öppnat sin uteservering! På lördag kan man se Mellon på TV.
På Side Track som är den givna utgångspunkten innan ett besök på SLM eller lördagsklubben KingKong är det såklart mello som skvalar på TV-apparaterna. Och även den sköna Tapaskrogen B1:an drar ner bioduken på lördag kväll.
Men årets gaybar/restaurang på QX GayGala utsågs Urban Deli till. Här är det måhända inte Mellofesten som står i centrum, men väl väldans goda skaldjur med cava!






När vi kommer till nattfesten så gäller fredag läderklubben SLM, i city öppnar Wonk vid midnatt för att festa på till 05 och vid Norra bantorget är det Candy som gäller!
Fredag kväll intar dessutom Hotellgänget, nominerade i KeepUpTheGoodWork-kategorin vid Gaygalan i år, Clarion hotell vid Skanstull! Det blir trångt av kvinnor med vänner i den övre baren!





Lördag brakar det loss på allvar! De som fått biljetter till finalen ramlar väl in frampå småtimmarna, men genrepspubliken kommer synas på gayklubbarna tidigt! Vi lovar det är folk från hela landet och hela Europa i stan. Galet, men sant.
På Wonk är det Drömhus som är dragplåstret förutom DJs och kaosfest. Navid Kabiri och Bernhard samlar ihop en hög av artister på Operaterrassen; Danny, Molly och Kristin Amparo liksom en hemlig artist och så en radda DJs.
Runt Mariatorget kan man välja på SLMs Club Berlin, med strikt dresscode. Det betyder inte Berlinsk dresscode utan strikt i fullt läder eller gummi! Dj är Glute. Och på KingKong på självaste torget kommer tveklöst KingKong svämmas över av partysugna gays! Redan vid 20.00 kan den härliga GayGorillorna samlas på Pitcher, klubbens övervåning, för att se själva finalen och sedan i samlad trupp tåga ner i källaren för en natt av dans!
Och för alla män som ser Melodifestivalens final på B1:an kan vi tipsa om att grannstället Basement har Underwear party som startar 22 och slutar vid 07 på morgonkvisten.