Stockholms gayklubbar kommer att koka över i natt när det väl är avgjort vem som åker till Wien. När Friends Arena tömts på tusentals tillresta och hemmafesterna löses upp ger de sig ut i partynatten där Wonk på Kungsgatan lockar med Drömhus och två dansgolv och där Mellofesten på Operaterrassen har en oräknelig radda schlagerartister på kö att inta scenen.
På KingKong, klubben som samlar Söder och Söder om Söders gayvärld, visas festivalen i goda vänners lag på ölhallen Pitcher’s (KingKongs ovanvåning) innan själva klubben öppnas i källaren!
– Vi har förväntningen att leverera att ett opretentiöst party som alla lördagar för allt och alla med väldigt högt i tak för att vara den du vill i alla former, säger Peter Sandkvist från KingKong.
– Hur svarar ni på de andra klubbarnas satsningar på schlagerartister?
– Vår moteld blir att vi visar finalen, sitter ihop med goda vänner och gäster och värmer upp, fortsätter nere i klubben, sen kanske vi har en surprise senare på natten för dom som vill frottera vidare ut i schlageryran där vi hoppas på att även vi har tid att hinna till Operaterassen och skåla och dansa med våra gäster.
– Nu har klubben King Kong blivit varm i kläderna. Vad är det mest utmärkande för KingKong jämfört med era tidigare klubbar?
– Vi jobbar mycket på samma sätt som vi har försökt att göra i alla år med våra klubbar. Men läget nu, då gästerna äntligen får komma tillbaka till Södermalm är otroligt efterlängtat. Att det även är ett mindre ställe gör att folk känner sig mer bekväma och hemma. Vi håller i vår röda tråd och lägger otroligt mycket fokus på vilka som jobbar hos oss och möter våra gäster
– Det har sannerligen blivit en klubb som satte sig snabbt!
– Vi är otroligt ödmjuka inför den succé som King Kong snabbt kom att bli, de gäster som vi tappade på vägen efter Kolingsborg har äntligen letat sig ut igen. Från att kanske gå ut en gång i månaden så är nu folk ute och dansar bugg varje lördag hos oss.
– Några hemligheter förutom att ni lyckats återerövra Söder?
– Folk ska känna sig väl mottagna med den största respekt från det att de möter våra vakter i dörren, vår välbekanta personal i kassan tills dess att de möts av våra kända ansikten även nere på dansgolven och i baren, svarar Peter.
– Det ska kännas välkomnande kravlöst och högt i tak, var vem du vill, hur du vill och med vem du vill. Hos oss ska det aldrig finnas några dömande blickar och det har alla som jobbar och alla våra gäster verkligen anammat till 110%. Summa summarum, King Kong känns och är som en skön obskyr sexig källarlokal som vi bögar älskar att mötas i.
– Och givetvis är Madame Heinz och hennes älvor en stor del i det vi gör och är alltid på plats för att ta hand om alla våra gäster!
Under lördagsnatten levereras musik på två golv där det ena styrs av Farao Groth (DiscoBambina) och det andra av Per QX.