Hej, Isak! Vad fick dig att ställa upp i Halv åtta…?
– Jag hade några vänner som tyckte jag skulle söka till programmet. De trodde verkligen att jag skulle komma med, och så blev det ju.

Hur ofta äter du lagad mat?
– Jag är uppväxt med lagad mat flera gånger per dag och skulle nog inte klara mig utan det. Även när jag jobbar kväll lagar jag ofta något när jag kommer hem ändå.

Vad är din paradrätt?
– Jag är ingen avancerad hobbykock precis, men min tomatsoppa går ofta hem! Snabbt, enkelt men jäkligt gott!

Vad var den största skillnaden mellan att se programmet och vara med i det, vad överraskade dig?
– Den största skillnaden är nog att programmet, som är drygt 20 minuter, tog en hel dag att spela in. Från tidig morgon till midnatt filmades intervjuer, personporträtt och såklart matlagningen och middagen. Så de blev fyra intensiva, men fruktansvärt roliga dagar. Vi fyra som deltog kom väldigt nära varandra under inspelningen. Vi har träffats några gånger efteråt och ätit middag, vilket såklart är superroligt och kanske inte vad man förväntar sig när man ställer upp i en tävling.

Hur är det att vara homo i Älmhult?
– Att vara gay i en småstad är nog egentligen inte så annorlunda från att vara det i en större stad, som många kanske tror. Det är sällan jag stöter på inskränkta människor här även fast dem såklart finns, men man kommer aldrig komma ifrån att det finns människor som har svårt att acceptera att man inte tillhör normen och det gäller ju alla minoritetsgrupper i samhället. Just i Älmhult finns det många människor från olika kulturer och bakgrunder och jag tror att vi har blivit duktiga på att acceptera att vi är olika.

Vad ser du mest fram emot just nu?
– Just nu ser jag fram emot varma kvällar på soliga uteserveringar. Jag är inte precis ett stort fan av minusgrader och snö, så för varje steg närmare vi kommer sommaren så blir jag lycklig.

Isaks Älmhults-omgång av Halv åtta hos mig är utspritt över två veckor pga sportsändningar, så resterande avsnitt sänds onsdag 15 april, måndag 20 april samt onsdag 22 april.