Greg Holdens pappa är svensk och hans mamma är brittisk. Han växte upp i England med sin mamma och en strikt styvpappa, och nu släpper han en låt om förhållandet far/son, Boys in the Street, med en väldigt fin video.
– Det är en enkel story om en ung bög och hans pappa, berättar Holden om låten som ursprungligen skrevs till välgörenhetssamlingen ”Everyone is Gay”. En del av texten bygger på mina egna erfarenheter då förhållandet med min styvfar inte var så bra. Men mest bygger den på mina vänners historier, och jag vill berätta dessa eftersom de själva inte kan göra det.
Och reaktionerna på Boys in the Street har inte låtit vänta på sig.
– En kille i Florida berättade för mig att han inte tog livet av sig bara för att han hörde den här låten. Det var det starkaste någon någonsin sagt till mig. Och det är vad det alltid handlat om för mig, att folk ska reagera på min musik och att den ska beröra på ett positivt sätt.
Greg Holden kämpade länge innan han till slut fick ett genombrott i musikbranschen, men då som låtskrivare då han skrev vinnarlåten Home till amerikanske Idol-vinnaren Phillip Phillips 2012. Låten sålde över fem miljoner ex i USA och efter det kunde Greg Holden satsa på en egen karriär.

#boysinthestreet