90-talets Klubbstockholm i bilder

Personerna bakom boken heter Stefan Holm och Mikael Bohman, de vill berätta historien om hur Stockholm blev hippt genom bilder från stans hetaste klubbar mellan 1993-1995.

– Stockholm vaknade till liv, från att ha varit en bortglömd håla i norr så hamnade vi på den internationella kartan som klubbmetropol, säger Holm.

De har unika bilder från klubbar såsom Deep, Vegas, 2001 och Monday Bar. Holm och Bohman har dessutom intervjuat hundra av de personer som finns på de gamla bilderna.

– House och techno blev stort och kommersiellt under denna tid, ett nytt mode växte fram som var galet och explosivt. Vi som var unga under denna tid tillhörde en generation som valde bort de traditionella vägarna. Det är en väldigt blandad mix av folk som utrycker sig hämningslöst på klubbarna. Till stor del var det hbtq-personer som fastnade på bilderna, säger Holm.

Nu behöver dock projektet allmänhetens hjälp, personerna bakom boken ber därför om donationer för att kunna trycka boken i tusen exemplar. Om du är intresserad av att donera några kronor kan du följa länken, sista dagen är 30 juni 12:00.