Vilka är ni, berätta för den som inte känner till Dildorado!
– Dildorado är ett underhållningskollektiv med Sailor boy, Captain, Horny & Misty i grundbesättningen. Mest kända är vi nog för videon ”I’m lovin’ it” som för några år sedan släppte ut Ronald McDonald ur garderoben. Med vår nya, förföriske matros Michael ”Sailor boy” Westlund i täten fick videon stor spridning i USA och vi mötte ett stämningshot från McDonald’s med ett kärleksbrev.

Ni uppmärksammar Stonewall-upproret i nya videon, varför?
– Vi började titta på möjliga visualiseringar växte Stonewall direkt fram som det enda självklara alternativet. Texten, känslan i refrängen…allt stämde. I dagarna infaller dessutom själva årsdagen av dramatiken i juni 1969…

Ni var en contender till årets Pridelåt, hur kändes det att inte få göra den?
– Haha. Först väldigt snopet förstås eftersom vi jobbat häcken av oss med just det här projektet. Men Mariette är en grym artist som i kraft av sin starka personlighet och sitt kändisskap kan ge nödvändig draghjälp åt festivalen. Vi är säkra på att hon kommer att hålla regnbågsflaggan högt och vi unnar henne verkligen all framgång med sin låt ”My revolution”.

Jag hörde att 72 kg bananer gick åt till inspelningen?
– All frukt från inspelningen är specialbeställd från en handlare på Hötorget som la ner sin själ i att skapa en fin regnbågsskala. Bananerna var helgula, jordgubbarna illröda, papayan lysande orange och så vidare. Till en början. När inspelningen var över efter två dagar var det mest fruktmos i studion och allt utom tålig grön lime och några lila-färgade druvklasar fick kastas. Tyvärr. Men vad gör man inte för konsten.

Varifrån kommer namnet Dildorado?
– I början av 2000-talet fick vi en chans att framföra vår då enda låt ”Amigos unidos” på lilla transbaren El Cangrejo i Barcelona. Det blev en magisk kväll på ett magiskt ställe med gulddildos hängande i taket. På väg hem, berusade av upplevelsen, insåg vi att äventyret bara hade börjat och tillbaka i Sverige tog det inte lång tid innan vår andra låt var klar. Den fick namnet ”Dildorado” och handlar om ett förlovat land med fri kärlek för alla. Med tiden blev vi ett med budskapet och än idag är det mot det målet vi styr.