Tisdagsfrossa i Sherry på Södra teatern

Hennes ekivoka och elaka versioner av Lady Gaga och Madonna lockar till skratt och beundran. Förra året gjorde hon ett exklusivt nedslag på Torget, nu återvänder hon och kör en livekonsert på Södra Bar.

– Sherry älskade Stockholm och den svenska publiken och kan helt enkelt inte få nog, säger Karin Victorin som är en av arrangörerna och drivande i Drag as Art.

Varför tycker du att Sherry Vine är en intressant artist?

– Sherry är en levande legend, klassisk drag queen och en oslagbar uppenbarelse! Hennes snuskiga parodier är obetalbara, när du väl har hört Sherrys variant är det absolut omöjligt att glömma bort hennes texter varje gång du hört låten! Hon gör parodier på popdängor av Lady Gaga, Madonna, Britney Spear och Rihanna. Sedan hör det ju inte helt till vanligheten i svenska druglandskapet att se livesång vilket också är roligt.

Hur känns det att få hit Sherry igen?

– Vi tycker såklart att det är helt fantastiskt att Sherry kommer tillbaka. Det känns bra att alla de som inte fick plats på Torget när hon var här förra sommaren kan få en andra chans att se henne. Södra Bar har ju plats för många fler.

Drag as Art, vad har ni på gång mer?

– Vi har lite hemliga planer. Vi vill ju ta in många fler drag- och genusöverskridande artister till Stockholm och Sverige generellt. Vi planerar ett samarbete med Fondation Cartier pour l’Art contemporain i Paris och vi jobbar också med Brooklyn Drag Archive i New York och försöker få deras fantastiska dokumentär Sisters of the Wicked Wig till Sverige.

Vad är det som gäller den här kvällen?

– Vi sätter lite glitter och glamour på vardagen. Sommarsemesterstockholm är igång och solen går aldrig ner. På Södra Bar lyser det lite extra denna kväll med Sherry Vine på scen till en publik som förhoppningsvis bär sina bästa glamour outfits.

Tisdag 30 juni, klockan 20:00, Showtime ca 22:30 på Södra Bar. Fritt inträde.

Anders Backlund