Åtta deltagare från Melodifestivalen varav fyra som även tävlat Eurovision Song Contest, och tre av dem även vinnare (Charlotte Perrelli, Helena Paparizou, och Lisa Stadell som körade med Azerbajdzjan 2011). I torsdags gästade Diggiloo vackra Svaneholms Slott i Skurup där till och med vädergudarna var med oss. Diggiloo som har kämpat runt i Sverige i regn och rusk, och till och med fått ställa in premiären i Grebbestad kunde nu leverera i ett soligt Skurup. Som vanligt bjöd Diggiloo på schlager, pop, allsång, rock, och i år även lite opera med artisten Oscar Bly.

Det var en föreställning som öppnade starkt, tappade lite tempo i mitten, men avslutade starkt, bland annat tack vare ett härligt schlagermedley!
Schlagerfavoriten Magnus Carlsson bjöd förutom på sin hit Möt mig i Gamla stan, även på lite vältränad torso i ett av kvällens nummer. Bra jobbat Magnus, både med sång och träning!

Kvällens överraskning var när Charlotte Perrelli tog upp sin son Adrian som fyllde två år för dagen, och publiken och ensemblen sjöng för honom. Ett fint ögonblick som avslutade kvällen.