Alex Flores låser in sig i Big Brother-huset ikväll

Redan som barn visste Alex Flores att han var pojke. Han ville pussa tjejer, vara stjärngosse och heta Kalle.
– Min kropp har aldrig speglat den jag är. Det var lite som att jag tappade snoppen när jag föddes (skrattar). Och hela min grej har varit så naturlig, alla har liksom vetat att jag var kille från att jag var väldigt liten.
Som 18-åring bytte han namnet Angelica mot Alex och för två år bestämde han sig för att påbörja en utredning.
– När jag kom till psykologen sa hon ”du är alltså kille och vill göra om dig till tjej?”, skrattar han när vi ses på hotellrummet där han hålls instängd tills det är dags att gå in i Big Brother-huset.
Varför väntade du till 24 års ålder till du fick din diagnos och började utredningen?
– Visst har jag känt mig lite instängd men jag härdade ut. Jag hade tjej, boende, jobb och jag kände mig hyfsat bekväm och allt bara rullade på. Det var väl mest brösten jag ville ha bort. Men för två år sedan tänkte jag ”vem vill jag vara om fem år?” och då bestämde jag mig för att sätta igång allt. Det kändes ändå bra att i vuxen ålder ha bestämt sig och ha mognat med alla beslut.

Hur kommer det sig att du är med i Big Brother?
– Produktionsbolaget letade upp mig. Och jag kände mig sugen eftersom det är en kul grej. Jag har aldrig sökt till någon annan reality även om mina kompisar tycker att jag borde söka till Paradise Hotel. Men det är inte min grej. Den dagen jag är med i tv och blir offentlig så ska det handla om den jag är. Och just i år känns Big Brother som en bra grej med människor i olika åldrar och med olika historier. Att jag är transsexuell är ju min story. Jag är en unik, intressant och öppen person, och går ihop me dom flesta.

Du driver en blogg där du öppet berättar om din vardag också?
– Ja, jag började med bloggen ett halvår efter att jag opererade mig. Jag har ju följt andra transpersoner och man vill ju dokumentera allt som händer. Jag är väldigt ärlig och berättar om hela min resa. Det är jävligt skönt att vara öppen och många hör av sig om råd och säger att de får inspiration av mig. Det känns viktigt.

Läs mer om Alex Flores i novembernumret av QX.

Big Brother, Kanal 11, 21.00