Erik Rapp har efter Idol-tiden legat lågt och skrivit nytt material. Nu kommer alltså singeln Louder som han hintade om under intervjun han gjorde med QX i september.
Raden ”If our love is illegal we kiss behind bars” föddes när du satt hemma i Leksand vid pianot under OS i?.
– Ja, jag satt hemma och var upprörd över att svenskar åkte dit och tävlade. Jag och min kille hade aldrig kunnat åka dit utan att riskera livet. Att idrottarna valde att prioritera sina sporter före mänskliga rättigheter är under all kritik. Så jag ville förvandla min irritation till nåt bra och skrev den raden. Kampen fortsätter även om vi spärras in.

Veckan därpå blev du ombedd att byta vagn på tåget när du reste med sin pojkvän, vad hände där?
– Det var en märklig händelse… Fyra män i 25-30-årsåldern satt i samma vagn och började småtjafsa. De körde en jargong som var skämtsam men obehaglig. De hade kul åt oss och en kille frågade om vi kunde byta vagn efter att han frågat om vi var bögar och sa ja. Jag fick känslan att han ville se hur långt han kunde driva det. Hela situationen störde mig och fick mig att färdigställa låten.

Du kallar den ett gayanthem?
– Ja, jag skulle beskriva den som min egen kärlekslåt som handlar om från det att jag bodde i Leksand och inte vågade så mycket, till den öppna stolta bög jag är idag. Den är väldigt rakt på och inte så blurrigt elektro som mycket annat jag gjort.

Vad vill du med låten?
– Att alla ska höra den, Jag vill att andra ska bli stark av den och att man som HBTQ-person ska lyftas när man hör den. Den handlar om en person som jagvill ska säga att han älskar mig så högt att andra hör det. Vad andra säger spelar ingen roll, det är svinen som hatar som är normavvikande, inte jag.

Hör Louder här