I helgen lär det bli svårt att hinna med alla gay och queer-fester i Stockholm! Madonna intar Globen så det lär finnas så det räcker av tillresta och partysugna gays att locka till såväl för som efterfest.
Fredag kväll kör på som vanligt med Candy, Wonk och klubben Tank som uppstod på Kungsgatan 15 efter att Wonk flyttade runt hörnet till Lästmakargatan.
Tank har inte spritt info om sin fredag och lördag. Men Wonk lockar med ”Rebel Heart helg” där fredag är förfest med Simon Schill och lördag presenteras som efterfesten med Carl Durelius, QX Ronny och Admira Thunderpussy.
Candy har Storschlaget på scen fredag kväll och dessutom Dj-uppställningen Makkan, Bride och värdinnan Jackie som spelar versus Pamela. Spännande!






Och fredag är det alltså öppning av det nya nöjeskvarteret Nobelberget. I stora lokaler vid Sickla, just a hop skip and jump away från Urban Delis utpost i Nacka, har klubbkonceptet Venus hittat sin egen lokal. Här kommer en uppsjö olika gay, flat och queera klubbar hålla till. Öppningsfredagen spelar Seven Neves, Palmer och Venus klubbansvarige Rasuul (George Chamoun). På lördag blir det Mahoyo, Dgeral och Rummet som dessutom passar på att ha releasefest för sin nya bok, med samma namn. Läs mer om Venus här! Buss 74 från Krukmakargatan, Nackabussar från Slussen (som går via Sickla) tar dig dit på ett nafs. Och dags att sluta gnälla på Stockholms gay och queera nöjesutbud härmed. Det växer och breddas så det knakar!



På lördag slår det till rejält på festfronten. Vi smygstartar med tipset att SLM Stockholm har Berlin-kväll, vilket innebär att det är strikt ECMC-dresscode (ni som tolkar Berlin-tema som att man skall ha typiska Berlinstilen med en herrans blandning av stilar, tänk om. Fullklädd i gummi, läder eller uniform gäller, och inga sneakers tack). Musiken levereras av Dj Andreas Barth.



Intill SLM ligger KingKong som förra lördagen fick in över 7 600 kronor till kampen mot prostatacancer. Insamlingen fortsätter hela november (Movember som kampanjen heter). Exakt DJ-uppställning har inte släppts ännu, men vi gissar att Madame Heinz är på plats och att det blir svettigt i katakomberna! Wonk och Tank har som nämnts ovan öppet lördag!



Men så kommer då det övriga festutbudet som gör en helt yr i ballongen! Nobelberget är redan nämt. MumsMums med House of Wallenberg har releasefest för ursköna nya mixen I Need A Man som hyllar – inte Madonna – men väl Whitney Houston.
Runt hörnet (och lite till) från Södra Teatern där Mums Mums festar loss ligger Kafé 44 där det på lördag kväll är Svartklubben Svarta Katt. På scen står Strula med Siri som släpper en ny skiva. Scenen delar de med bandet Compas.
Och ytterligare nytillskott i lördagsnatten är Pjotr och Staffan Lindbergs klubb UFO på Hornhuset vid Hornstull. Grundarna själva står för musiken fram till 01. Söta!





Äter och minglar, festar och myser till 01 gör man även på Secret Garden, Torget (som snart firar 15 – håll ögonen öppna), Side track, Bitter Pills, Posithiva Gruppen och Urban Deli. B 1:an har tillfälligt stängt på grund av stambyten… med Basement har ju alltid något festligt på gång!






VISBY
Det är Pride på Gotland sedan i onsdags och nu till helgen blir det flera fester. Råtunga DJs och duschande vänner utlovas fredag kväll på Wisby Strand och innan dess är det Sing-A-Long på Strand Hotel där de flesta seminarier dessutom hålls. För de unga är det regnbågsdisco på Puma ungdomsgård.
Unga träffas även för social samvaro på lördag kväll på Strand hotell och efter Regnbågsmässa i Domkyrkan blir det BurlesQue Bar på Strand som övergår i ett BurlesQue Bar Prideparty med Bunker Bitches.
Båtar och flyg går oavbrutet och det är inte högsäsong på ön så hotellrum finns att boka! Just do it som de säger over there.




Även i Örnsköldsvik är det Pride denna vecka och helg. Inga stora fester planerade men på fredag kväll är det ett ”fackeltåg mot förtryck” och i morgon kväll, lördag, står Jonas Gardell på scen med starten för sista turnén med föreställningen ”Mitt enda liv”.



GÖTEBORG och MALMÖ
Gretas i Göteborg har presenterat fredagens DJs som blir Pete Love och La5ecki och på BeeBar är det Alex, Mikaela och Katarina som fixa fredagens schlager med tillhörande rotafjaskan-fest (helt spontant påhittat ord som passar helt bra för älskade sköna BeeBar!) och på lördag bidrar man till landets Madonna-feber med Dj Bitter.
Just älskade BeeBar finns ju även i Malmö med två våningar numera. Lördag erbjuder stan dessutom SLMs klubbkväll och Wonk – the original Club.