I QX novembernummer frontade vi huvudrollsinnehavarna Anastasios Soulis och Anton Lundqvist på omslaget. De spelar paret som på julafton berättar att de ska skaffa barn med sin bästa tjejkomps varpå kalabalik utbryter.
Det känns extra kul att vi skrev så stort om filmen då det idag står klart att En underbar jävla jul är en gigantisk succé och redan har setts av 125 000 biobesökare!

– Det känns overkligt! Otroligt roligt och rörande att vår historia hittar ut till så många människor, säger Edward af Sillén, som fick idén till filmen under en semester på Mykonos, och har skrivit manuset tillsammans med kollegan Daniel Rehn och filmens regissör, Helena Bergström.
– När vi började skriva filmen så var det för att vi själva saknade en svensk, hjärtvärmande ensemblekomedi med ett gaypar i centrum. Kanske att folk där ute kände likadant.

Vad har ni fått för reaktioner på skildringen av gayparet och deras kamp för att skaffa barn?
– Människor, från alla delar av landet, har verkligen tagit historien till sina hjärtan, och förstår Oskars, Simons och Cissis kamp. Vi får mail från människor i alla åldrar som säger att dom gråtit och skrattat. Det gör oss otroligt lyckliga.

Och som med alla filmsuccéer måste vi ju fråga: Blir det en uppföljare?
Helena Bergström är geniet som verkligen fick vår film gjord. Det blir nog upp till henne. Men visst har vi idéer… Det har vi…

En underbar jävla jul har hyllats av kritikerna och såväl Expressen, Metro, Amelia – och QX- delade ut näst högsta betyg. QX recensent Andreas Samuelson kallade filmen för ”en mysig skildring av bögars längtan efter familj” och hyllade särskilt Robert Gustafssons roll som den bittre, homofobiske patriarken.

Läs allt om filmen här.

Intervju med Anastasios & Anton (QX nov 15)

Intervju med Edward, Daniel & Helena (QX nov15)