Björn-DJ spelar på Hornhuset

Louque kommer från New Orleans men spenderar ofta sommaren i gay-meckat Provincetown i Massachusetts. Han kör DJ över hela USA och Europa.

Varför kommer du till Sverige för att DJ:a?
– Ärligt talat så är jag i Sverige för att återförenas med två killar som förälskade mig i under Burning Man. Jag bestämde mig för att DJ:a lite då jag ändå är här.

Har du varit i Sverige innan, och vad tycker du om vårt land och folk?
– Jag har varit på en ö som heter Ven innan. Jag är besatt av att campa, så för fyra år sedan åkte jag dit för att äta getmjölk-glass. Jag tycker att det svenska folket är väldigt jordnära och naturligt sofistikerade. Generellt är folk snälla, toleranta och organiserade, och det tycker jag är sexigt.

Vilken typ av musik är din stil när du är DJ?
– Det är för enkelt att bara svara: Allt. Men jag gillar inte att fastna på en specifik genre. För att underlätta för läsare kan jag säga att jag spelar house, techno och disco. Jag gillar att spela för en queer publik som förstår att ljudet av ett ögonblick inte är allt, utan de är öppna för mer. Därför älskar jag att spela under soluppgång, folk är som mest öppna och sårbara då.

Hur skulle du beskriva ditt dagliga liv i Provincetown?
– För dem som aldrig har varit där kan jag säga att det är det största gay stället på jorden. Det är en plats för bohemer, konstnärer och författare. Mitt dagliga liv där går mest ut på att respektera naturen och vara tacksam för att jag får bo på den finaste platsen i USA.

Vilken typ av killar gillar du, och hur fångar man din uppmärksamhet?
– Håriga och skäggiga. Och för att få min uppmärksamhet: Lukta som en man och ha utomjordisk energi.

Vad har du på gång under 2016?
– Jag kommer troligtvis att skapa mer konst och musik. Bygga stora saker, göra saker som jag inte gjort innan, älska, leva och så vidare.

Festen hålls den 16 januari på plan två i Hornhuset, det vill säga Laika, där Staffan Lindberg och Pjotr kör klubben Café UFO. På Instagram heter Mark Louque: thebrotherload