Dags att fixa hatt – våren är på väg!

Efter regn kommer sol! Efter april kommer maj!
Och den 1 maj är det dags för alla att plocka fram sina finaste hattar och ta en promenad utmed Norr Mälarstrand i en gemensam Hattparad till Mälarpaviljongen.
Hattparaden har arrangerats sedan 2009 i starten av maj. Ett lika anspråkslöst som kul evenemang där en tapper skara med vackra hattar samlas vid bensinmacken nedanför Kungsholmstorg klockan 14.30 och vandrar gemensamt till Mälarpaviljongen.
Paraden leds av Ima Queen, Lucky Slut Bonita och världsberömda apan Olle.
Väl framme vid Mälarpaviljongen är det underhållning med Söders trio och Leo b som DJ och konferencier och så en jury bestående av Arja Saijonmaa, Filminstitutets Jan Göransson, Stockholm Prides Christian Valtersson liksom QX och Regnbågsfondens Jon Voss som utser vem som burit finaste hatten. Och som delar ut ett paket med priser där Birka Cruises-biljett, biljetter till Cleans och Tanks ESC-fester, veckopass till Pride, middag på Mälarpaviljongen och The Green Queen liksom produkter ur Make Up Stores och QX Shop ingår. Budskap: Fixa fin hatt så kan du vinna!

Hattparaden var dessutom 2013 starten för Regnbågsfondens arbete med att samla in pengar till internationella hbtq-projekt. Hittills har 400 000 kronor dels delats ut till den ugandiska organisationen SMUG, som bland annat med stödet kunde stoppa förslaget på dödsstraff för homosexuella i landet och dels till ett projekt där RFSL ger stöd till ugandiska hbtq-organisationer.
På söndag kommer bland andra Ulrika Westerlund från RFSL och riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) hålla tal.
Om ni går i demonstrationer på 1 maj så hinner ni med glans till paviljongen för ett lugnande glas rosé eller skumpa! Ni andra kan sno bästa platserna först!