Med strålande sol, första glasen rosé, Jonas Gardell som konferencier och tal av Waguma Jimmy Sserewadda, Ulrika Westerlund och Birgitta Ohlsson (Fp) – vad finns då att klaga på?
Noll och intet. Att årets Hattparad dessutom kunde bevittna hur en check på 100 000 lämnades över från Fredrik Robertsson och tidningen BOY, 110 000 från Mälarpaviljongen och 200 000 från Jonas Gardells föreställningar Mitt enda liv gjorde knappast betydelsen mindre av paraden.
Waguma Jimmy Sserewadda, som arbetar på Mälarpaviljongen och är ugandisk hbtq-aktivist berättade hur delar av de 430 000 som Regnbågsfonden skönt till arbetet i Uganda varit ett betydande bidrag till att stoppa den anti-gaylag som skulle skärpa straffen för det redan existerande förbudet mot homosexuella kontakter i landet.
Birgitta Ohlsson passade på att understryka vikten av att liberaler och den demokratiska vänstern – denna den 1 maj – arbetar gemensamt mot de negativa krafter som verkar i Europa nu.
Ulrika Westerlund lyfte i sitt tal att Sverige kommer tappa i rankning i ILGA Europas Rainbow map på grund av hur den nya inriktningen i flyktingpolitiken försvårar för hbtq-personer som söker asyl i landet. Hon kunde även konstatera att det skett framgångar, där regeringens beslut att ge tvångssteriliserade transpersoner ekonomisk kompensation. Ulrika Westerlund lämnar posten som RFSLs förbundsordförande kommande helg och hyllades med blommor och långa applåder av Mälarpaviljongens gäster!
Till tonerna av Hattparadledaren Leo B.s musik och de sköna jazzkillarna i Söders Trio kunde så denna sköna majdag ge en försmak av det underbara ESC-kaos som kommer att uppstå närmaste två veckorna.